Landgraaf Koerier

Menu

Singer-songwriter festival

28 maart in Theater Landgraaf
De singer-songwriter, gewapend met de akoestische gitaar of piano staat tegenwoordig behoorlijk in de belangstelling. De liedjessmid zoekt naar de mooiste omschrijvingen om zijn/haar gevoelens via een aantrekkelijk lied op de luisteraar over te brengen. Songlines is een avondvullend singer-songwriterfestival waarin maar liefst vier acts de revue zullen passeren.

Zo is er He & She, het songwriter-duo van zangeres/gitariste Martina Lucic met percussionist Kevin Kurth. Ze willen het publiek graag inspireren met aantrekkelijke country-pop songteksten die herkenning oproepen.
Het duo Cedar Spring bestaat uit Maartje Kleijnen (zang/gitaar), Ron Janssen (zang/mandoline) en Zowy Bahnen (viool en zang). Bij beiden leeft de drang om naar de oorsprong van landelijke Americana te graven. Cedar Spring is een singer-songwriter duo dat aantrekkelijke Americana met een melancholisch randje brengt.
De internationale inbreng komt op deze avond van de op tournee zijnde Amerikaanse singer-songwriter Kyle Carey, die samen met Ron Janssen (mandoline), Rachel Davis en Zowy Bahnen (beiden viool) de songs van haar nieuwe cd ‘North Star’ ten gehore zal brengen. Keltische –Americana die over het leven in de Appalachen en het ruige Wyoming gaat.
Het gekende singer-songwriter duo Nicole Bolton & John Jeninga sluit de avond af met een greep uit hun omvangrijke en onderhoudende repertoire, dat naast eigen composities uit werk van o.a. John Mayall, Eddi Reader, James Taylor en Crosby, Stills & Nash bestaat.
Kortom, een avond met veel nieuwe songs, waar ook zo nu en dan werk van geroemde songschrijvers voor het voetlicht wordt gebracht. Vier verschillende stijlen die de gevoelige snaren vast en zeker weten te raken.

Aanvang: 20.30 uur. Entree: 10 euro
Reserveren via de telefoon: op werkdagen tussen 10 en 12 uur, of via de website: www.theaterlandgraaf.nl

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.