Landgraaf Koerier

Menu

Sumultaan Anne Haast

In het Streeperkruis
Op donderdag 23 april heeft Damesgrootmeester Anne Haast een simultaan gegeven in het clublokaal van Schaakvereniging Schaesberg. Ze nam het op tegen maar liefst 29 spelers tegelijk. Ze haalde 21 punten: ze won 18 partijen, speelde 6 keer remise en verloor 5 keer. De simultaan werd georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond in het kader van de Nationale Sportweek.

In de reguliere simultaan wist slechts één speler van Anne te winnen: Vincent Sewalt, regerend clubkampioen van SV Schaesberg. Vier personen wisten in deze periode remise in de wachtte slepen, allemaal leden van SV Schaesberg: Karl Schubert, René Coenjaerts, Ralf Ploumen en Herman Thomas.
Vanaf half twaalf ’s avonds ging de afsluitende fase van de simultaan van start. Vanaf dat moment werden de nog lopende partijen verder gespeeld met klokken. De simultaangever had 20 minuten op iedere klok; de deelnemers 10 minuten. In deze zware fase had Anne nog maar liefst 16 tegenstanders. Desondanks scoorde ze nog 8 punten uit de volgende 9 partijen. De laatste paar minuten werden zenuwslopend; Anne moest heen- en weer rennen tussen de laatste 7 borden. Onder deze enorme tijdsdruk verloor Anne 4 partijen, maar won er toch nog 3. Ruim na middernacht kon de sympathieke Brabantse aan de reis terug naar Tilburg beginnen, moe maar voldaan.
Eerder dit jaar was Haast al in Landgraaf om de topspelers van Schaakvereniging Schaesberg te trainen. SV Schaesberg promoveerde vorig jaar naar de hoogste klasse van de Limburge bondscompetitie. De spelers hadden de ambitie zich te handhaven op dat hoge niveau en wilden op termijn doorstomen naar de landelijke competitie. Daarom werd Anne Haast aangetrokken om twee trainingen te verzorgen. De trainingen hadden succes, handhaving in de hoogste klasse is veiliggesteld. In het Pinksterweekend zal ze deelnemen aan het sterk bezette BPB Limburg Open in Maastricht, met ruim 400 deelnemers één van de grootste toernooien van Nederland. Anne is daar één van de topfavorieten voor de damesprijs.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.