Landgraaf Koerier

Menu

Bezoek uit hele land

Met de start van schooljaar 2014-2015 werd het einde in geleid van de opleiding Sport Dienstverlening en Veiligheid (SDV). De naam van deze opleiding is in- en om Parkstad bij velen bekend door de begeleiding van activiteiten door leerlingen van SDV. Door ministeriele regelgeving en de daaruit voortvloeiende wijziging in de beroepsgerichte vmbo examenprogramma’s ontstond uit 4 intersectorale examenprogramma’s, één examenprogramma (profiel): Dienstverlening en Producten (D&P).
Op locatie Brandenberg van het Beroepscollege Parkstad Limburg (BcPL) volgen 61 leerlingen het eerste van twee pilotjaren van het profiel D&P. De twee pilotjaren gelden voor een kleine groep scholen. De lesstof waarmee de leerlingen aan de slag zijn gegaan werden ontwikkeld en gearrangeerd door de docenten die op de locatie werkzaam zijn binnen het profiel D&P.
Na deze twee jaar, met ingang van schooljaar 2016-2017, starten binnen het vmbo alle beroepsgerichte opleidingen met een nieuw examenprogramma.
Woensdag 3 juni bezochten een 25-tal docenten uit het hele land locatie Brandenberg. Allemaal docenten SDV, die op hun eigen school aan de slag moeten om het programma SDV om te buigen naar de opleiding D&P.
De leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn zorgden op een prima manier voor lunch, Limburgse vla met koffie en fris en een warme opsteker voor de gasten die nog een lange weg naar huis moesten.
In de aula werd aan het eind nog flink nagepraat over de ervaringen van die middag:
• Na een introductie door de docenten Van Mil en Heynsdijk en een poppenkastvoorstelling door een viertal leerlingen volgden de gasten workshops op het gebied van het “bouwen” van een website en een app.
• De bezoekende gasten waardeerden het enorm dat de leerlingen op een correcte manier, vriendelijk en met kennis van zaken, informatie verschaften over hun lesstof en ervaringen met D&P in dit schooljaar. Dit kwam tot uiting tijdens gesprekken aan thematafels.
• Aan het eind van de middag vertrokken de bezoekers opgelucht, het hoofd vol met informatie, tevreden en enorm onder de indruk van de onderwijsmogelijkheden op locatie Brandenberg huiswaarts.
Zij mogen nu hun collega’s en directie gaan inspireren om de schouders te zetten onder een enorme onderwijsomwenteling: van SDV naar D&P. Pilotschool Brandenberg wenst hen hierbij heel veel succes.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.