Landgraaf Koerier

Menu

Streetparade van wereldklasse

Zondag 21 juni wordt niet zomaar een dag. Het belooft een hele bijzondere te worden! Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen organiseren die dag een streetparade en aansluitend een spectaculaire taptoe. Beide verenigingen vieren dit jaar hun 125 jarig jubileum. Samen organiseren ze een aantal activiteiten voor de Landgraafse gemeenschap. Dit unieke evenement van wereldklasse is er één van!

Schitterend straatbeeld
Om 14.30 uur start de streetparade vanaf Sportpark SVN aan de Heigank. Vervolgens marcheren de korpsen via de Brunssummerweg, Debetslaan, 1213-laan, Oude Landgraaf en Aan de Voegelsjtang naar de Hoogstraat. Een fraai straatbeeld voor een normale zondag in juni. Via de Gatestraat, Willem Alexanderstraat, Wilhelminastraat en de Beuteweg eindigt de streetparade weer op Sportpark SVN aan de Heigank. Alle Landgraafse fanfares en harmonieën doen mee aan de streetparade. Maar ook Fluit- en tamboerkorps St. Paulus, Schutterij St. Hubertus, Showkorps Advendo Sneek, Maastrichtse Verkennersband, Drum- en showkorps Adest Musica Sassenheim, Exempel ’s Hertogenbosch, Jachthoorn en trompetterkorps Edelweiss Heerlen en Corioband Heerlen.

Het WMC-gevoel
Aansluitende aan de streetparade begint
om 16.30 uur de taptoe op het hoofdveld van Sportpark SVN. Showkorps Advendo Sneek laat het echte WMC-gevoel van 2013 naar boven komen. Ook de Maastrichtse Verkennersband, Drum- en showkorps
Adest Musica Sassenheim, Exempel ’s Hertogenbosch, Corioband Heerlen en Edelweiss Heerlen laten een spectaculaire show zien. Sneek, Exempel en Sassenheim zijn de wereldkampioenen van het laatste WMC. Deze korpsen voeren hun WMC-show die dag nog een keer uit.

Showkorps Advendo Sneek

Kaarten bestellen?
De kaarten voor de tribune kosten € 10 in de voorverkoop. Voorverkoopadressen zijn Bakkerij Förster (Hoogstraat 133 in Landgraaf), Herenkapalon Smeets (Pastoor Scheepersstraat 12B in Landgraaf) en Funcken Kantoorboekhandel (Hoofdstraat 71 in Landgraaf). Kaarten voor de tribune zijn ook te bestellen via fanfare-eendracht@home.nl, secretariaat@harmonie-nieuwenhagen.nl of 06-49990063. U krijgt de kaarten tegen contante betaling thuisbezorgd. Wees snel met reserveren, er zijn slechts 225 tribuneplaatsen beschikbaar. De kaarten kosten aan de dagkassa € 12. Staanplaatsen voor de taptoe zijn gratis.

Stichting Abel, Gemeente Landgraaf en de Provincie zijn sponsoren van dit evenement.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.