Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwbouw gezondheidscentrum Lauradorp

Sinds 8 juni is gestart met de bouw van een nieuw gezondheidscentrum in het Lauradorp. Het centrum is een particulier initiatief van ‘Gezondheidscentrum Lauradorp B.V.’, bestaande uit de heren Jongschaap, Gooren en Meekel. Het centrum zal omstreeks maart 2016 in gebruik worden genomen. Wethouder Dreissen is blij met de komst van het nieuwe gezondheidscentrum. ‘Hierdoor gaat de wijk Ubach over Worms beschikken over een gezondheidscentrum waarin 1e lijnszorg in de volle breedte en samenhang wordt aangeboden. Het is een lang gekoesterde wens van twee generaties huisartsen en de gemeente om een gezondheidscentrum in Lauradorp te realiseren. Juist in deze economisch moeilijke tijd is het lovenswaardig dat deze stap gezet wordt.’

Naast een huisartsen- en fysiotherapiepraktijk wordt ook ruimte geboden aan een uitdeelpost van een apotheek, podotherapie-en orthopedische schoentechniek, medisch pedicure, verloskunde, huidtherapie, diëtetiek, mensendiecktherapie, logopedie, psychologie en thuiszorg. Het centrum wordt gebouwd op de plek van het zogenaamde ORA-gebouw en ligt in een gebied dat in de toekomst moet uitgroeien tot het sociale hart van het Lauradorp. De gemeente Landgraaf wil een belangrijke impuls geven aan de uitstraling van het toekomstige sociale hart door de herinrichting van het voorterrein van de ORA-locatie. Het sluiten van een koop- en samenwerkingsovereenkomst met de initiatiefnemers van het gezondheidscentrum maakt onderdeel uit van het proces.

Onderschrift foto. Wethouder Marlies Dreissen, huisarts Sander Jongschaap en fysiotherapeut Paul Meekel bij het oude, met daarnaast de locatie van het nieuw te realiseren, gezondheidscentrum in Lauradorp.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.