Landgraaf Koerier

Menu

D’r pap waed vurruk

De amateurtoneelvereniging Kiekes Wead uit Nieuwenhagen maakt zich op voor de uitvoering van de 38ste productie. Dit jaar heeft men gekozen voor een blijspel dat zoals te doen gebruikelijk weer in het Nieuwenhaags vertaald is en onder de titel ´d´r pap waed vurruk!´ wordt uitgevoerd. Het stuk is geschreven door de welbekende schrijver/regisseur Franck van Erven en heeft origineel als titel ´de Europarlementariër en de paaldanseres’.

Het belooft weer ouderwets gezellig avondje lachen te worden; in het eerste bedrijf bent u getuige van de gebeurtenissen in een hotelsuite in Parijs en vervolgens keert u terug in de woonkamer van de familie Kroetnagel in Nieuwenhagen.
Peter Kroetnagel, de Europarlementariër, is in Parijs geweest naar een congres over herstel van de waarden en normen; wat hij dan in het Lido moet, terwijl net die avond zijn stiefdochter (die hij nog niet kent) Europees kampioen paaldansen wordt? Hoe dat terug in Landgraaf aan het thuisfront moet worden uitgelegd? En natuurlijk heeft een kampioene veel belangstelling o.a. van een Schotse zakenman en zelfs een Landgraafse graaf.
Genoeg stof om te zorgen voor hilarische momenten, waar lachspieren van de toeschouwers meer dan eens in actie zullen komen. Zoals eerder vermeld leggen de spelers onder leiding van regisseur Maurice Lamers nu de laatste hand aan het stuk.

De voorstellingen die, met dank aan de zaalhouders Jacky en Gijp, als vanouds gehouden worden in de Brandpoort in Nieuwenhagen zijn gepland op 17,18, 23,24,25, 30, 31 oktober en 1 november, telkens aanvang 20.00 uur, terwijl de zaal om 19.00 uur open gaat.
De voorverkoop ( á € 8,00) is onlangs gestart in Nieuwenhagen bij cafe Dierks en Reisburo van der Biesen In Winkelcentrum Op de Kamp en in Waubach bij Modehuis Nievelstein aan de Oude Markt. Zorg dat u er tijdig bij bent want: op=op! Voor meer informatie over Kiekes Wead en de voortgang van de voorverkoop kijk op onze site www.kiekeswead.nl

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.