Landgraaf Koerier

Menu

Muziekonderwijs

Medio 2015 ontdekte harmonie St. Michael Landgraaf dat de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) subsidie gaf aan een muziekvereniging die muziekonderwijs geeft op een basisschool.
De reden hiervoor is dat de LBM het muziekonderwijs op de basisscholen wil stimuleren, om zodoende ook de instroom van de jeugd bij harmonieën en fanfares te bevorderen.

Nadat het bestuur van de harmonie ontdekt had dat deze regeling ook voor het schooljaar 2015-2016 zou gelden, werd contact gezocht met de directrice van BS de Harlekijn, Gerty Schiefer. Men wist dat op de Harlekijn wegens financiële redenen het muziekonderwijs zeer beperkt was. Het bleek dat mevrouw Schiefer zeer enthousiast was en gezocht wed naar een geschikte docent.
Ook deze werd snel gevonden in de persoon van Charles Steffann. Charles is docent aan het Charlemagnecollege en de muziekschool Kerkrade, dirigent van twee koren, klarinettist en musicus in hart en nieren. Charles was en is niet onbekend met het enthousiasmeren van kinderen voor muziek, omdat hij dit ook in Brunssum en Kerkrade reeds deed.
Charles reageerde eveneens heel enthousiast. Vervolgens werd contact gezocht met de muziekschool Kerkrade om mee te participeren en in de persoon van de heer Rietrae, directeur, was snel een medestander gevonden.

Nu iedereen er veel zin in had kostte het niet veel moeite om een plan de campagne te maken en op donderdag 10 september 2015 zijn de eerste lessen gegeven. Met veel enthousiasme werd meester Charles ontvangen, waarbij hij meteen kennis maakte met de fijne sfeer op de school.
Zoals de foto’s laten zien genoten de leerlingen van hun kennismaking met het keyboard. Maar daar blijft het niet bij. Alle instrumenten, van toetsen tot hout, koper en slagwerk zullen het komend jaar behandeld worden. En dat zal gebeuren in nauwe samenwerking met de harmonie. De kinderen zullen ook gaan deelnemen aan concerten van de harmonie, waarbij het programma natuurlijk is aangepast.

De eerste keer zal dit gebeuren op 29 november 2015. Dan geeft de harmonie samen met de school en de kinderen een speculaasconcert in wijkcentrum het Eikske, Pijler 13 Landgraaf. Niet alleen zal dan muziek gemaakt worden, maar ook kunnen de kinderen ter plekke speculaas bakken en Sinterklaas zal zeker ook verschijnen.
Noteer deze datum dus alvast in Uw agenda.
En zit Uw kind niet op BS de Harlekijn, maar wilt U Uw kind wel in aanraking laten komen met muziek op speelse wijze, neem dan contact op met Harmonie St. Michael via de website of op vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur in wijkcentrum het Eikske, Pijler 13 Landgraaf.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.