Landgraaf Koerier

Menu

Titels voor Janina Beckers en Silke Bliek

Bij de nationale Open water kampioenschappen heeft Janina Beckers de titel op de 10km veroverd. In een mooie race was ze 2 klassen beter dan de concurrentie en won ze uiteindelijk met 10 minuten voorsprong. Op de 5km was het een stuk spannender en verloor ze uiteindelijk de sprint om het goud met een miniem verschil van 5 honderdsten (helemaal niks dus).
Op de 1500m schoolslag was er een nationale titel voor Silke Bliek. Zij wist, na heel veel kopwerk gedaan te hebben, haar race te bekronen met een sterk einde en pakte overtuigend het goud.
Naast deze 2 nationale kampioenen waren er meer NK-medaillewinnaars. Kyanie Blom wist haar enorme progressie dit seizoen te bekronen met het brons op de schoolslag (in dezelfde categorie als Silke). Bij de oudere meisjes was er brons voor Carolien Beckers op diezelfde afstand en Esmee Lanckohr maakte er een brons feestje van door op de 3km schoolslag 3e te worden.
Op de 2,5km vrije slag was er een zeer sterk optreden van Imke Beekman en zij werd dan ook 2e van Nederland. Merle Verkijk tenslotte, greep achter Janina Beckers, het brons op zowel de 5km als 10km vrije slag bij de senioren. Ook waren er verdienstelijke prestaties op de 5km van Lieke Janssen, McKenzie Kelly en Lieve Göbbels.
Daarnaast werden niet NK-afstanden gezwommen en daarbij waren er uitmuntende prestaties van het jonge duo Meike Bliek en Hylcke de Beer en deed ook Quinty Rouschop van zich spreken met een heel mooie tijdrace op de schoolslag.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.