Landgraaf Koerier

Menu

Service Gilde

Een schildersgroep onder leiding van docente Marian Rooyakkers heeft meegedaan aan de actie ‘Serious Art’ van het Glazen Huis dat komende maand in Heerlen plaatsvindt. Tien amateurschilders hebben maanden gewerkt aan één schilderij.

Cursisten en docente hebben inmiddels de opening bijgewoond met de donderdaggroep. Tijdens een gezellige avond met borrel bij binnenkomst en live muziek werd de aftrap gedaan door een van de wethouders van Heerlen.

Verder was er een PowerPoint presentatie waarin het doel bekend werd gemaakt voor dit jaar. Oorlogskinderen met al hun trauma’s. Een prachtig initiatief. Er was een rondleiding door de stad om maar liefst 130 inzendingen te kunnen bewonderen. Zeer de moeite waard om al die verschillende kunstwerken eens te bekijken.

De inzending van Gilde Landgraaf kreeg een mooie plek in de etalage van Sunny & Djive in de Van der Maesenstraat.

Nu is het wachten op de ‘veiling’ in de Stadsschouwburg in Heerlen die geleid gaat worden door Paulina Cramer van Veilinghuis Christie’s uit Amsterdam. Ook daar zal een delegatie heengaan om te horen wat er met het samenwerkingsproject gebeurt. En men hoopt natuurlijk op die manier een zinvolle bijdrage te leveren aan het mooie doel van dit jaar.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.