Landgraaf Koerier

Menu

L.B.D. stopt

De L.B.D. Band of beter bekend onder de naam Laam, Blink en Doof is inmiddels  noodgedwongen gestopt met optreden. Gestart is er  met 6 muzikanten o.a. Bert Housen saxofoon, Tjeu Hanssen trompet,  Juup Fröls gitaar en zang, Sjef Rohan Steiriche Harmonika, Hein Goemans Toetsenist, en Leo Rohan saxofoon en zang, waarna in het jaar 2010 nog extra steun kwam van accordeonist Arno Weelen die tevens ook nog zang kwaliteiten had die bij de L.B.D. Band zeer welkom waren.

Helaas moest Hein Goemans  in  2011 de band verlaten gezien het voor zijn gezondheid teveel werd, en zo ook in 2012 Sjef Rohan die wegens ziekte de band moest verlaten nadat hij nog de eerste cd mee had opgenomen, maar de L.B.D. Band kon het nog af met 5 muzikanten, en waren inmiddels een zeer bekend orkest geworden dat zowat bij alle ouderen en verzorginghuizen, en senioren verenigingen, graag geziene gasten waren, alleen  al om hun muzikaal kunnen, en zeer zeker niet te vergeten het amusement wat zij op clownesks manier wisten te brengen.De problemen begonnen al begin 2015 toen Leo problemen met zijn handen kreeg, en het saxofoon spelen er niet meer makkelijker op werd, maar dat was geen probleem, want dit werd opgevangen door Bert, en gezien leo toch aan de microfoon zijn mannetje stond, kon nog iedereen genieten van deze groep muzikanten.

In Augustus 2015 kwamen er plannen om een 3e cd te maken, en daar hoefden de leden van de L.B.D. Band niet lang over na te denken, en op 1 Sept 2015 heeft Leo samen met Bert nog de liedjes samengesteld die op de nieuwe cd zouden moeten komen, maar op 2 Sept. kregen zij s’morgens om 8.15 uur de mededeling: Bert is overleden, dit bericht kwam bij de overige leden van de L.B.D. Band aan als een donderslag bij heldere hemel, de overige leden Arno, Juup, Tjeu en Leo hebben veel overlegd hoe nu verder?

Na 2 maanden te hebben overlegd, zijn ze tot de conclusie gekomen, dit is het einde van de L.B.D. Band, en hebben dan ook met veel pijn in hun hart, de beslissing genomen om te stoppen met de L.B.D. Band.

Wij willen dan ook bij deze dank uitspreken aan iedereen  die ons een warm hart heeft toegedragen bij het verlies van Bert Housen, en tevens willen wij ons ook bedanken voor de gezellige middagen die wij met vele van de oudere generatie hebben mogen meemaken, hetgeen wij al die jaren met heel veel plezier hebben gedaan .

L.B.D. Band   Aanhang Bedankt

.Arno, Tjeu, Juup en Leo

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.