Landgraaf Koerier

Menu

Straataanpak leegstaande winkelpanden

Pilot voor straataanpak leegstaande winkelpanden

In heel Parkstad kennen we het probleem van leegstaande winkelpanden. Reden om dit probleem op te lossen in regionaal verband. Ook Landgraaf wordt geconfronteerd met leegstaande winkelpanden in zowel de aanloopgebieden als in de winkelcentra. Om deze situatie te verbeteren is contact gezocht met Streetwise. Streetwise stelt zich ten doel om door middel van een zogenaamde straataanpak de leegstand terug te dringen. Dit doet Streetwise door zich in te zetten voor onder andere draagvlak bij bewoners, eigenaren en ondernemers en door advisering van startende ondernemers.

Er is gekozen voor een pilot in Schaesberg: het centrumplan Schaesberg is weliswaar in 2013 afgerond, maar met name in de aanloopstraten is sprake van leegstand. Het gaat hierbij om winkelpanden in de Ruiterstraat, Streeperstraat en Heerlenseweg. Streetwise geeft structureel invulling aan leegstaande winkelpanden door middel van nieuw ondernemerschap.

Op maandag 11 januari ondertekenden wethouder Kelly Regterschot (o.a. Economische Zaken) en Leonie Kuepers en Sjaak Vinken van Streetwise het contract hierover. Kelly Regterschot is enthousiast over deze pilot, mede vanwege de successen die Streetwise behaalt in onder andere Heerlen: ‘De innovatieve werkwijze van Streetwise zal ervoor zorgen dat het straatbeeld van de aanloopgebieden en van de winkelcentra in Landgraaf zal worden verbeterd.’

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.