Landgraaf Koerier

Menu

Vasteloavends-corso door Landgraaf

Waarschijnlijk zal er op carnavalsdinsdag geen normale carnavalsoptocht door Landgraaf trekken, maar een heus ‘vasteloavends-corso’. Het thema van dit jaar: ’t vuurjoar ziën vier nog neet komme, dus zint vier noe de optoch-blomme’ heeft blijkbaar zoveel mensen geïnspireerd, dat de organisatie bedolven wordt onder de aanmeldingen. Of het moet komen door het feit dat de Landgraaf Optoch van oudsher garant staat voor gezelligheid voor deelnemers en bezoekers… Hoe dan ook: de stoet zal op 9 februari weer bol staan van de kleuren, spass en stimmung. Als om 13.11 uur de traditionele ‘vuurloper’ van de optocht vanaf de Markt in Schaesberg vertrekt, wordt hij gevolgd door 111 deelnemende groepen, wagens, duo’s en einzelgängers die er zin in hebben.

De kinderen brengen in hun kleurrijke stoet, onder het motto  Doër ’t joar lieëre vier reakene en taal, mèr mit de vasteloavend is ôs dat egaal…’, de Landgraafse carnavalsprinsen en prinsessen naar de sleuteloverdracht. Dit jaar vindt die (vanwege de verbouwing van het raadhuis) plaats in de Brandpoort. Na afloop van de Kingeroptoch is er in de school aan de Graafstraat nog een spetterend en gratis toegankelijk carnavalsfeest voor alle kinderen.

Maar na deze generale repetitie op carnavalszaterdag, kijkt iedereen natuurlijk reikhalzend uit naar die speciale dinsdag waarop ‘de Sjunste van Parkstad’ weer vele tienduizenden naar Landgraaf zal lokken. En als u, als echte Landgraaf Optoch-fan, nog extra wil bijdragen aan de feestvreugde, dan steekt u toch zeker de vlag uit? 

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.