Landgraaf Koerier

Menu

Brokkelse Broest

Zondag 17 juli 2016 zal in Rimburg, gemeente Landgraaf,  onder de naam “Brokkelze Broest” een nieuw evenement plaatsvinden, waarbij Rimburgse verenigingen, stichtingen en ondernemers onderling de strijd aan gaan in en rond het dorp. 

“Brokkelze Broest” is het resultaat van een spontaan idee van Vriendenclub de Stichelaere om het gemeenschapsgevoel in het dorp een impuls te geven. De Belangenvereniging Rimburg was meteen bereid medewerking aan de organisatie te verlenen. Dit idee is ook door de  dorps verenigingen met veel enthousiasme ontvangen. Alle verenigingen en stichtingen hebben hun deelname toegezegd. 

Op de dag zelf krijgt elke vereniging kort de gelegenheid,  d.m.v. een defilé, om zich aan het publiek te presenteren. Vervolgens zullen op 10 unieke locaties, de verenigingen ludieke opdrachten  uitvoeren. Deze opdrachten zijn zodanig samengesteld dat iedereen, jong en oud deze kan uitvoeren. Het mooie Wormdal met de beboste hellingen dient daarbij als decor. Ook het in Duitsland gelegen kasteel Rimburg gooit speciaal voor dit evenement de poorten van haar tuinen open om een spel te adopteren. 

De deelnemende verenigingen en stichtingen aan deze dag kunnen leuke prijzen winnen, waarmee ze hun verenigingskas kunnen spekken. Voor een natje en droogje is gezorgd en voor de kleintjes is een apart kinderprogramma. 

De bezoekers worden die dag getrakteerd op een bijzondere wijze van inkijk in het verenigingsleven, speciale locaties en de natuurlijke omgeving van Rimburg.  

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.