Landgraaf Koerier

Menu

Helpende handen in de buurt

Het WijkLeerbedrijf Landgraaf is op dinsdag 17 mei officieel geopend, onder belangstelling van vele inwoners uit de buurt. In dit project, dat gekoppeld is aan het digitale wijkplatform Elisehelpt.nl, bieden studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van Arcus College tijdens hun stage kleinschalige ondersteuning aan bewoners in Landgraaf. Het gaat hier nadrukkelijk om vragen van inwoners die niet voor indicatie in aanmerking komen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Zorgverzekeringswet.

Het mes snijdt daarbij aan drie kanten: studenten krijgen een waardevolle stageplek, met intensieve begeleiding en theorie en praktijk dicht bij elkaar. De bewoners krijgen ondersteuning en ervaren minder eenzaamheid. En last but not least kunnen mantelzorgers en vrijwilligers worden ontlast.

Wegwijs op de iPad

De studenten verrichten niet alleen lichte en aanvullende huishoudelijke werkzaamheden, ze begeleiden bijvoorbeeld ook (oudere) bewoners bij het boodschappen doen of naar een afspraak in het ziekenhuis. Ook iemand leren omgaan met een tablet kan tot hun taken behoren, zoals mevrouw Poth vertelde tijdens de opening van het WijkLeerbedrijf. ‘Op de momenten dat de student er is, kan ik lekker naar buiten in mijn rolstoel, een boodschap doen of genieten van de buitenlucht. 

Heeft u interesse in ondersteuning voor uzelf of voor een bekende? Neem dan contact op met mw H. Mayntz, 06-19214161 of via landgraaf@wijkleerbedrijf.nl.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.