Landgraaf Koerier

Menu

Mei-paar Groenstraat

Op zaterdag 14 mei was de meiweek in de Groenstraat vroeg ten einde. De Mei-Jongens hadden de den donderdag middag verstopt maar het waren de Ouwe die de den zaterdag morgen om 06:45 melden, er bleef nog een kwartier speeltijd over maar des ondanks gingen de Ouwe er met de winst vandoor.  

Velen zullen dan denken dat de rust op straat zou wederkeren, maar de Mei-Jongens trokken ’s middags met de sier-den door de Groenstraatse contreien. Ook dit jaar had de Kap-Kommissie een mooie den weten te bemachtigen en dankzij de leden is deze prachtig versierd.

Nadat er op het grasveldje aan de Kerkstraat onofficieel afscheid werd genomen van het oude meipaar kon de tocht worden voortgezet naar het nieuwe meipaar.  Nadat er bij verschillende kandidaten werd gestopt is men uiteindelijk aangekomen bij het ouderlijk huis van de nieuwe Mei-Koningin.  Die eer is dit jaar toegekomen aan Dyonne Robbertz , wie het komende jaar zal worden vergezeld door Mei-Koning Aaron Nievelstein.

Dyonne (24) Aaron (19) zijn geen onbekende. Toen Dyonne nog bij Plus Waubach werkte kreeg je altijd een hele vriendelijke begroeting. Verder is Dyonne een actief lid binnen de Mei-Meisjes en is al een aantal keren contactpersoon geweest in de Mei-week. Ook is ze vaak te vinden bij Manege Galop waar ze een van haar grootste hobby’s uitoefent. Aaron is buiten de Mei-Jongens ook actief bij Fanfare St. Elisabeth Waubach en Fanfare St. Lambertus te Schinveld.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.