Landgraaf Koerier

Menu

Buurtpreuve in de Calshof

Aanstaande zondag, 2 oktober wordt vanaf 12.00 uur voor de tweede keer de culinaire en gezellige activiteit “Buurtpreuve” georganiseerd in het Wijkpunt Dokter Calshof te Schaesberg.

De organisatoren van deze activiteit werken inmiddels al weer een aantal jaren samen om de ontmoeting en betrokkenheid van buurtbewoners te stimuleren. Die organisatoren zijn de bewoners van “het Veldje”, “de Swagemakersstraat”, wijkcomité  “De Zon” en het wijkpunt Dokter Calshof. 

“Buurtpreuve” is de variant op “cultuur bij je buur” dat eerdere jaren succesvol werd georganiseerd. Lag toen het accent op cultuur, vorige jaar experimenteerde men voor het eerst met een culinair samenzijn. Onder het genot van een hapje en een drankje mochten wijk- en buurtbewoners elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Dat experiment werd een groot succes en daarom dit jaar wederom georganiseerd.
Het buurtpreuve is een soort van  “mini preuvenemint”. In verschillende stands worden lekkernijen aangeboden en vinden er verschillende (culinaire, culturele en muzikale) activiteiten plaats. Tegen een kleine vergoeding zijn de lekkernijen gedurende de hele middag te verkrijgen. Dit jaar zijn er andere landen aan de beurt en kan men genieten van Oostenrijkse gerechten bij het Oktoberfest, genieten van Franse sferen en culinaire hapjes in de speciaal ingerichte bistro en aangezien de internationalisering ook in Landgraaf is binnengedrongen is er zelfs een heuse multicultihoek waar men kan kennismaken met culinaire invloeden uit andere werelddelen.  

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.