Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval in het Burgerhoes

Carnaval staat weer voor de deur! Het Burgerhoes wordt helemaal ondergedompeld in de carnavalskleuren rood, geel en groen en u kunt er foto’s bewonderen van alle stadsprinsen sinds 1982. Onderstaand treft u een overzicht aan van de activiteiten.

Zaterdag 18 februari 

Carnavalsgalaconcert, opgeluisterd door fanfare Barbara G.A., de winnaar van het OLCK 45èlf en de Prinse Road. Entree is gratis. Aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten zijn tijdens de openingstijden verkrijgbaar bij de receptie in het Burgerhoes. Op = op.

Donderdag 23 februari

Het gemeentebestuur ontvangt stadsprins Hubert I en zijn gevolg van de Ieëre Road de Sjweëgelsöppers voor het stadsprinsontbijt. Tegen de klok van 11.00 uur komen de Koetsche Grüskes uit de Groenstraat naar het Burgerhoes waarbij u van harte welkom bent. Daarna vervolgen zij hun tocht door de regio op ‘zoek’ naar hun mannen.

Vrijdag 24 februari

Rond 13.45 uur meert de Blauw Sjuut aan bij het Burgerhoes en zal het gemeentebestuur de herauten van de Limburgse carnaval met alle egards ontvangen. Ook hierbij bent u van harte welkom.

Zaterdag 25 februari

Stadsprins Hubert I neemt deel aan de kindercarnavalsoptocht die eindigt bij het Burgerhoes. Daar ontvangt hij uit handen van burgemeester Raymond Vlecken de stadssleutel. Zo neemt hij symbolisch de heerschappij over Landgraaf tijdens de drie dolle dagen over. Het wordt een spetterend feest en ook daarbij bent u natuurlijk van harte welkom.

Aansluitend aan deze sleuteloverdracht zal het gemeentebestuur de Landgraafbok uitreiken aan iemand die zich op bijzondere wijze in de Landgraafse carnavalswereld heeft gemanifesteerd en geprofileerd. De onderscheiding bestaat uit een prachtige bronzen bokkenkop. Dit is de enige gemeentelijke carnavalsonderscheiding die één keer per jaar wordt uitgereikt.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.