Landgraaf Koerier

Menu

Boekpresentatie en opening schilderijententoonstelling:

Na een voorbereidingsperiode van ruim 2 jaar viert Stichting Linea Recta in het weekend van 7 mei feest. Het presenteert dan het boek ‘Het amulet van de lichtberg’ en opent een daarbij horende tentoonstelling van 52 schilderijen. De uitgave van het boek kwam mede tot stand door bijdragen en medewerking van o.a. Prins Bernhard Cultuurfonds, Huis voor de Kunsten, stichting ABeL, Laurafonds, Rabobank Coöperatiefonds, HBPR en CPF XL.

Stichting Linea Recta gaf kunstenaar John van den Berg de opdracht om het Romeinse verleden van Landgraaf tastbaar te maken in een verhaal, dat gebruikt kan worden als rode draad door de activiteiten van de stichting. John schreef het verhaal met een educatieve grondslag, waarin hij historische en fictieve gebeurtenissen combineert. Het rijk geïllustreerde boek doet de lezer met andere ogen kijken naar de omgeving van onze Romeinse voorouders; de omgeving waarin wij nu wonen, naar school gaan, werken en recreëren. Het verhaal van John van den Berg werd bewerkt door Hein Berendsen, waardoor het voor iedereen goed toegankelijk is.

Uniek is dat de boekpresentatie wordt gecombineerd met een schilderijententoonstelling. John van den Berg heeft  52 scènes uit het boek tot leven gebracht in de vorm van kleurrijke schilderijen. Daardoor wordt het levensverhaal van de Romeinse legionair Lucas uit het boek tastbaar en als beeldverhaal zichtbaar voor jong en oud, die de schilderijententoonstelling ‘Vice Versa’, bezoeken.

Beide activiteiten uit het Via Linea Recta project vormen een feestelijke gebeurtenis en daarom trakteert de stichting.

Op zondag 7 mei tijdens onze Romeinse activiteiten op Wijkpunt de Dormig van 14.00 tot 18.00 uur kost het boek ‘Het amulet van de lichtberg’ €17,50 i.p.v. €19.90 en kunt u het laten signeren door de auteur. Wie niet in de gelegenheid is naar De Dormig te komen, kan het vanaf 8 mei verkrijgen bij diverse verkooppunten of bestellen per mail: info@vialinearecta.nl.

De schilderijententoonstelling is die dag toegankelijk van 14.00 tot 20.00 uur. Van 8 mei t/m 8 oktober kan de tentoonstelling nog dagelijks worden bezocht in het Wijkpunt De Dormig, Op de Heugden 100 in Landgraaf, tussen 10.00 en 20.00 uur.

Meer info op www.vialinearecta.nl of via tel. 06-18206112.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.