Landgraaf Koerier

Menu

Met KHORR-II komt een bijzonder project in Rimburg

Het is de Belangenvereniging Rimburg en de Stichting Festival des Arts gelukt om een uniek project naar Rimburg te halen. KHORR-II is de naam.

KHORR-II is ontstaan uit de samenwerking tussen een architect en een theatermaker. Het project bestaat uit 2 delen: bouw en speel. Het is de bedoeling dat inwoners van Rimburg eerst gezamenlijk en onder begeleiding, een houten paviljoen bouwen en daar vervolgens via een uitgeschreven script met elkaar in discussie gaan rond het thema: “hoe bouw je een samenleving”. Uiteraard zullen er meerdere groepen in verschillende samenstellingen aan het speelgedeelte deelnemen.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat KHORR-II neerstrijkt in een kleine gemeenschap als Rimburg. Tot heden hebben de mannen van Taat alleen grote steden, zoals Berlijn, Amsterdam, Parijs,  Amiens aangedaan. Ook heeft men op festivals, zoals Oerol op Terschelling gestaan. De Belangenvereniging en Stichting Festival des Arts zijn dan ook trots dat het gelukt is dit project naar Rimburg te halen. Het project zal van 27 juni  tot en met 2 juli nabij Gemeenschapshuis d’r Eck staan.

Voor Rimburg levert het project ook wat op. De Belangenvereniging kan de uitkomsten van de discussie die tijdens het speelgedeelte ontstaan, goed gebruiken om de toekomst van Rimburg mee vorm te geven en tevens is dit project een welkome boost op de kunstmarkt tijdens het Festival des Arts op 2 juli 2017.

Wanneer dit paviljoen toch in Rimburg staat, kunnen er verschillende andere activiteiten plaatsvinden. Zo zal er een open podium worden georganiseerd, met muziek, zang en dans, men kan er dineren en er is de mogelijkheid om in te schrijven voor de Air B(rockelze)NB.

Een gedetailleerd programma wordt nog bekend gemaakt, maar vast staat dat in Rimburg weer iets unieks gebeurd waar je absoluut bij moet zijn.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.