Landgraaf Koerier

Menu

Buurtpreuve in Schaesberg dit jaar in het teken van de 4 jaargetijden.

De zomervakantie is in aantocht, maar de voorbereidingen voor het Buurtpreuve dat in de herfst gaat plaatsvinden zijn alweer gestart. 

Het is inmiddels een traditie in Schaesberg; het “Buurtpreuve” in het wijkzorgcentrum Dokter Calshof. De organisatoren van dit evenement zijn de bewoners van ‘het Veldje’, ‘de Swagemakersstraat’, wijkcomité  ‘De Zon’ en wijkzorgcentrum Dokter Calshof. 
De samenwerking tussen deze partijen startte een aantal jaren geleden toen men buurtactiviteiten en wijkfeesten organiseerde om de ontmoeting voor en door buurtbewoners te stimuleren. Na een vooral culturele invulling in de beginjaren, is men overgestapt op een culinaire versie en inmiddels worden zowel cultuur als culinaire geneugten verweven in het concept Buurtpreuve.
Het Buurtpreuve is een soort mini-preuvenemint waar gasten tegen een kleine vergoeding hapjes en drankjes kunnen uitproberen terwijl ze hun buren en wijkgenoten treffen in een gezellige ambiance. Stonden voorgaande jaren diverse landen en hun specifieke gerechten centraal, dit jaar is gekozen voor een invulling aan de hand van de vier jaargetijden. U kunt tijdens het Buurtpreuve dan ook genieten en proeven van de typische hapjes en dranken die bij de verschillende  seizoenen behoren. De middag wordt natuurlijk ook muzikaal opgeluisterd, onder andere door het blokfluitensemble van de muziekschool Kerkrade.

Noteer de datum dus alvast in uw agenda: zondag 1 oktober is iedereen vanaf 13.00 uur van harte welkom bij wijkzorgcentrum Dokter Calshof, Achter de Winkel 65 te Landgraaf. Het evenement is niet weersafhankelijk dus zowel bij goed als bij slecht weer kan het gewoon doorgaan. Reserveren is niet nodig en zowel bewoners uit de buurt als andere lekkerbekken en nieuwsgierigen zijn welkom. Een unieke kans voor buurtbewoners, maar zeker ook voor geïnteresseerden uit andere delen van Landgraaf om de lekkerste gerechten èn de leukste buren te leren kennen.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.