Landgraaf Koerier

Menu

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is klaar voor het WMC 2017 

Op zondag 16 juli aanstaande neemt harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, voor het eerst in haar 127 jarige geschiedenis, deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC). De harmonie zal die dag om 19.40 uur het podium van het Parkstad Limburg Theater te Heerlen betreden en haar concoursprogramma ten gehore brengen.

De week voorafgaand aan de WMC-deelname is een erg drukke week voor dirigent Jos Zegers en de muzikanten van Caecilia. Dagelijks wordt er nog gerepeteerd om de laatste muzikale puntjes op de i te zetten. Op donderdag 13 juli a.s. wordt er een openbare repetitie gehouden: geïnteresseerden mogen aanwezig zijn bij die repetitie.

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, onder leiding dirigent de heer Jos Zegers, zal om 19.40 uur als laatste muziekkorps die dag haar concoursprogramma in de 2e divisie voor de vakjury en toehoorders ten gehore brengen. Gestart wordt er met het inspeelwerk “Lux Aurumque”  van componist Eric Whitacre. Het verplichte werk in de 2e divisie Harmonie is de compositie van Adam Gorb getiteld “Summer Dances”. De harmonie sluit die avond haar WMC-programma af met het keuzewerk “Danzas Sinfónicas” van de bekende componist James Barnes.

Na afloop van het optreden van de muzikanten uit Nieuwenhagen worden de resultaten bekend gemaakt. Vervolgens stappen de leden en supporters in de bussen en vertrekken naar de Markt in Kerkrade, waar hopelijk op een mooi resultaat geklonken en gefeest kan worden.

De muzikanten, dirigent, leden en bestuur van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen hopen u HAFA-liefhebbers te kunnen begroeten op zondag 16 juli aanstaande in het Theater in Heerlen.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.