Landgraaf Koerier

Menu

Binnenkort 25.000ste kienpel liefhebber mij Minli Landgraaf

Het is inmiddels al weer ruim zes maanden geleden, om precies te zijn op 6 maart jl., dat liefhebbers van het bekende kienspel hun hartje weer konden ophalen bij Minli Bedrijven in Landgraaf. Dit onder organisatie van een vijftal verenigingen uit Landgraaf t.w. de voetbalverenigingen VV Schaesberg en RKSV Kakertse Boys, Schutterij St. Hubertus, Worstelvereniging KSV Simson en de Stichting Bruggen van Vriendschap Er was immers voor 6 maart voor genoemde doelgroep in Landgraaf een tijdverdrijf gat gevallen als gevolg van sluiting van een locatie aan de Moltweg. Genoemde organiserende verenigingen  gingen  op zoek naar een andere locatie.

Deze werd (gelukkig) gevonden bij Huub Minten eigenaar van Minli Bedrijven gelegen aan de Einsteinstraat 3 in Landgraaf. Overigens heeft Minten ook vestigingen in Heerlerheide (Bokstraat) en Geleen (Eisenburglaan). Na enkele constructieve gesprekken met joviale Huub Minten die, behalve zakelijk, ook een bijzondere zwak heeft voor de oudere medemensen en het verenigingsleven, werd overeen gekomen om een van zijn bedrijfshallen, na wat aanpassingen, geschikt te maken om het kienen 7 dagen per week weer te kunnen opstarten in Landgraaf. Vervolgens startte te procedure bij de gemeente om alle benodigde vergunningen rond te krijgen. Ook de verkeersveiligheid met betrekking tot het parkeerterrein was onderwerp van aandacht. Uiteindelijk, tot grote opluchting en tevredenheid van de kieners en kienteam Jo van de Roer, Leon Doek, Frank Goudriaan en Bert Remmers, was 6 maart kien D-daydag.

Overigens komen de kieners in Landgraaf, ook jongeren, uit alle windstreken uit de regio maar ook uit Heerlerheide, Vaals, Maastricht, Bocholtz en zelfs nog uit Echt en Roermond. Op 31 oktober komt er zelfs een bus kieners uit Den Haag, onder het mom belofte maakt schuld. Zij zijn nu al druk doende met hotelreservering.

In de loop van deze oktobermaand zal de begroeting van de 25.000 ste tiener plaats vinden. Wanneer is nog ongewis, maar dat het gaat gebeuren staat als een paal boven water. Dientengevolge komt er dan ook een feestje aan. De gelukkige, maar ook alle kieners, zullen dan zeker in de watten gelegd worden. Een verrassing van de bovenste plank. Dus kieners ga het meemaken, wellicht bent u de 25.000 bezoeker van het lucratieve kienspel. Overigens is dagelijks de zaal om 17.00 uur open en is het kienen van 19.30 tot 22.30 uur. Parkeren via Voltastraat/Marconistraat naar terrein Einsteinstraat.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.