Landgraaf Koerier

Menu

Reinout I zwaait de scepter over de Groenstraat.

In zalencentrum “’t Ströatje” , thuisbasis van vv de Geete, werd afgelopen zaterdag 25 nov. de nieuwe prins van de oudste carnavalsvereniging van Landgraaf uitgeroepen. Nadat er afscheid was genomen van zijn voorganger, Joeri I, mocht Reinout Brück zijn opwachting maken als heerser over het “Geete-riek”. Tegen de achtergrond van een Grieks landschap (de favoriete vakantiebestemming van de familie) stelden de Digra’s, op hun eigen ludieke wijze, Reinout I voor aan de Groenstraat en aan de talrijk opgekomen carnavalsverenigingen.

Elf jaar geleden werd hij als 12-jarige geproclameerd als jeugdprins! Zijn moeder is en zijn oma en overgroot-oma  waren lid van de Koetsche Grüskes. Het feit dat de Grüskes dit seizoen hun 6 x 11 jarig jubileum vieren zorgt voor een bijzonder regeringsjaar! Samen met vriendin Mieke, zijn eigen prinses, zal Reinout tijdens menig carnavalsevenement voorop lopen in het feestgedruis om de vasteloavend in de Groenstraat en omgeving op een waardige manier uit te dragen.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.