Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval in het Burgerhoes

Carnaval komt eraan! Het Burgerhoes wordt helemaal ondergedompeld in de carnavalskleuren rood, geel en groen en u kunt er foto’s bewonderen van alle stadsprinsen sinds 1982. Onderstaand treft u een overzicht aan van de activiteiten in het Burgerhoes.

Zaterdag 3 februari carnavalsgalaconcert 

Het carnavalsgalaconcert wordt opgeluisterd door Harmonie Laura. Tevens zijn er optredens van de Belvauer Knuppele & de Bitterbölkes en Duo Kortiszonen. Entree is gratis. Aanvang 20.00 uur.

Donderdag 8 februari ontvangst Koetsche Grüskes

Het gemeentebestuur ontvangt het stadsprinsenpaar Perry en Claudia en CV d’r Sjtee Uul

voor een ontbijt. Tegen de klok van 11.00 uur komen de Koetsche Grüskes uit de Groenstraat naar het Burgerhoes waarbij u van harte welkom bent in de Pinkpopzaal. Daarna vervolgen zij hun tocht door de regio op ‘zoek’ naar hun mannen.

Vrijdag 9 februari ontvangst Blauw Sjuut

Rond 13.45 uur meert de Blauw Sjuut aan en zal het college de herauten van de Limburgse carnaval met alle egards ontvangen, ook hierbij bent u van harte welkom.

Zaterdag 10 februari sleuteloverdracht

Het stadsprinsenpaar Perry en Claudia  neemt deel aan de kindercarnavalsoptocht die eindigt bij het Burgerhoes. Daar ontvangen zij uit handen van burgemeester Raymond Vlecken de stadssleutel. Zo nemen zij symbolisch de heerschappij over Landgraaf tijdens de drie dolle dagen over. Het wordt een spetterend feest en ook daarbij bent u natuurlijk van harte welkom.

Overige activiteiten

Vertegenwoordigers van het college vereren op carnavalszondag de optocht van Ubach over Worms en op carnavalsdinsdag de Landgraafoptocht met een bezoek. Op maandagochtend vindt in Brokkelze (Rimburg) de uitreiking plaats van de vergulde Wespel.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.