Landgraaf Koerier

Menu

Sterk deelnemersveld Abdijcross Kerkrade

De organisatie van de 54ste Abdijcross, in het weekend van 19-21 januari in de bosrijke omgeving van Rolduc, heeft bij de mannen lange cross een sterk deelnemersveld weten samen te stellen. Grote favoriet is de Zweed Napoleon Solomon, de winnaar van de Warandeloop in Tilburg. Ook de Deen Abdi Hakin Ulad, vijfde in Tilburg, en de Belg Yannick Michiels zijn van de partij. De Nederlandse inbreng is eveneens sterk met Khalid Choukoud als voornaamste kandidaat voor het podium. Jesper van der Wielen en Michel Butter zijn grote concurrenten. Voormalig winnaar Dame Tasama uit België wil proberen om zijn kunststukje te herhalen. Verder aan de start Chakib Lagar uit Spanje, Onespore Nkunzimana uit Burundi en Thijs Nijhuis uit Denemarken. Bij de vrouwen is de Keniaanse Beatrice Cherono favoriet voor de overwinning. Zoals bekend start het crossevenement vrijdagavond om 19.00 uur met een Ladies Night Fun Run. Zaterdag om 12.00 uur starten de pupillen en om 13.00 uur de deelnemers aan de Eurode Trail Runs over 10,5 en 21 km. De zondag begint traditiegetrouw met de Movare-kidsruns vanaf 9.30 uur, gevolgd door twee G-lopen en de Rabobank scholierenloop voor leerlingen van het voorgezet onderwijs. Het voorprogramma wordt om 10.50 uur afgesloten met de recreantenloop over 5,2 km. Vanaf 11.30 uur begint het hoofdprogramma met jeugdlopen en om 13.00 uur de lange cross voor mannen, gevolgd door de lange cross voor vrouwen. Met twee korte crossen voor mannen en vrouwen vanaf 15.45 uur wordt deze editie van de Abdijcross afgesloten.

Foto: Start van de lange cross mannen in 2017.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.