Landgraaf Koerier

Menu

Don Kozakkenkoor Serge Jaroff naar Landgraaf

Op zondag 22 april 2018 ontvangt het Landgraafs Mannnenkoor St. Joseph het beroemde Don Kozakkenkoor Serge Jaroff, dat onder leiding staat van Wanja Hlibka. Met dit koor heeft het LMK in het verleden al diverse keren samengewerkt.

Het originele Don Kozakkenkoor Serge Jaroff  was in de periode 1921-1979 waarschijnlijk het beroemdste kozakkenkoor ter wereld. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar staat het koor sedert 1981 opnieuw op de planken, nu onder leiding van Wanja Hlibka, voorheen de jongste solist bij Serge Jaroff. Met onverminderde populariteit treden zij op in de grote concertzalen en kathedralen in Europa en sinds 2007 zelfs tot in het Verre Oosten. Het is opmerkelijk dat het koor in alle landen en vreemde culturen wordt ontvangen met dezelfde euforie en enthousiasme, wat opnieuw bevestigt dat muziek mensen kan verbinden, zelfs als de taal niet door iedereen wordt begrepen. De manier waarop de liederen worden geïnterpreteerd, evenals de vocale mogelijkheden van de zangers, die zonder uitzondering als solisten optreden, zijn ook een garantie dat de typische sonische kenmerken van dit koor behouden blijven. Het zestigjarige artistieke werk van Serge Jaroff wordt hiermee op een authentieke en onnavolgbare manier voortgezet. Sinds 2001 voert Wanja Hlibka de wettelijk beschermde naam Don Kozakkenkoor Serge Jaroff ®.

Het concert op 22 april 2018 vindt plaats in de kerk van Nieuwenhagen (Landgraaf) gelegen aan de Heigank.  Aanvang 15:00 uur. Kerk open 14:00 uur. Entree voorverkoop € 20,-. Aan de kassa € 22,50. Voorverkoopadressen: Expert Landgraaf, Korte Hovenstraat 5, Waubach; Kantoorboekhandel Funcken, Hoofdstraat 71 Schaesberg.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.