Landgraaf Koerier

Menu

Energiemakers gezocht voor Landgraaf

Samen met de 8 gemeenten van de Stadsregio Parkstad is Landgraaf op zoek naar jonge en oudere ‘energiemakers’. We zoeken een jongere (18-) en een oudere (18+) inwoner die wil vloggen over duurzame projecten in onze gemeente. Aanmelden kan tot en met woensdag 16 mei.

Inwoners uit de Parkstadgemeenten gaan met elkaar goede voorbeelden op het gebied van energieopwekking of -bezuiniging bezoeken en erover vertellen. Daarvoor fietsen zij de ‘Toekomst Tour’ langs deze initiatieven in de Stadsregio Parkstad. Iedere gemeente vormt een tandemteam met daarop een jongere (18-) en een oudere (18+) inwoner. Samen vormen de 8 teams het tandempeloton dat de Toekomst Tour gaat fietsen langs de 8 gemeenten. De eerste editie van deze Toekomst Tour vindt plaats in juni. Voor het berijden van de 8 tandems is in de verschillende gemeenten een wervingscampagne gestart; ‘Ahh op die fiets’. De Toekomst Tour is een initiatief van PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie). Samen hebben de Parkstadgemeenten de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn.

Toekomst Tour langs 8 Parkstad gemeenten

Met de Toekomst Tour bezoekt het peloton van de 8 gemeentelijke tandemteams de succesvolle praktijkvoorbeelden die er zijn. De energiemakers vertellen zelf op hun eigen manier, via de lokale media en sociale mediakanalen, wat de voorbeelden zijn en wat ze ervan vinden. Zo leren inwoners van elkaar wat al gebeurt en stimuleren ze elkaar om ook zelf aan de slag te gaan. De 8 gemeentelijke tandemteams bezoeken iedere Parkstadgemeente een keer in de maand juni.

Energiemaker, iets voor u?

Wat kunt u verwachten als energiemaker voor Landgraaf? Natuurlijk soigneren we u zo goed mogelijk. U krijgt social media coaching, een mini workshop vloggen en de enige echte energiemakers-outfit. Daarmee hebt u alle materialen in handen om een verhaal te maken én een hele hoop energie!

Wat verwachten we?

Veel energie, een groen hart, positief en anderen motiveren. U wilt het verschil maken en voorloper zijn naar een energievolle en duurzame toekomst. U bent 8 keer ongeveer 2 uur (op een woensdagmiddag of een zaterdag) beschikbaar voor het bezoek aan een goed voorbeeld in een van de 8 gemeenten. Natuurlijk bent u niet cameraschuw en u ziet uzelf als de nieuwe groene vlogger van Landgraaf. Maar bovenal bent u enthousiast!

Meld u aan als energiemaker!

Wilt u als energiemaker met een team enthousiastelingen op pad langs de diverse energievolle Parkstadprojecten om samen meer bekendheid te geven aan de noodzaak en oplossingen van een energieneutrale toekomst? Aarzel dan niet en meld u aan om energiemaker te worden! Aanmelden kan via www.toekomsttourparkstad.nl tot en met 16 mei 2018. Op zaterdag 19 mei zullen tijdens een speciaal evenement per Parkstadgemeente een jongere en een volwassene worden geselecteerd om deel uit te maken van het eerste Toekomst Tour peloton. Het Toekomst Tour peloton volgen via facebook kan ook (www.facebook.com/toekomsttourparkstad).

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.