Landgraaf Koerier

Menu

Opening Carnavalsseizoen in Ubach over Worms

De 11e van de 11e. Voor carnavalisten is dat een bijzondere dag. Op deze datum wordt het carnavalsseizoen geopend. Ook dit jaar en ook weer in Ubach over Worms. De vier carnavalsverenigingen  in Ubach over Worms: De Geete, De Wespelle, Der Sjtee Uul en De Pänkes vieren samen met het Overkoepelend Orgaan Ubach over Worms al enkele jaren de opening van het carnavalsseizoen. Steeds in één van de gemeenschapshuizen in de wijken waar de carnavalsverenigingen gevestigd zijn. Dit jaar is het de beurt aan De Geete om de opening van het carnavalsseizoen te organiseren. Dat betekent dat de viering van de opening van het carnavalsseizoen in ‘t Stroatje zal plaatsvinden. Het programma ziet er als volgt uit: 11.30 uur H. Mis in de kerk van Waubach. Na de Mis wordt gezamenlijk naar het Stroatje gelopen en zal om 12.45 uur een welkomstwoord door de President van de Geete gesproken worden. Daarna volgt het hijsen van de verenigingsvlaggen en het zingen van het Limburgs Volkslied. Om 13.30 uur is dan de lunch in ‘t Stroatje voor de leden van de carnavalsverenigingen en genodigden. Om 14.30 uur begint dan het feestelijk programma met medewerking van Sjpasskapel Herriemonie (14.30 uur), Tanzmariechen Lieke (14.50 uur), Duo Op Os (15.00 uur), dansgroep de Mirmkes (15.45 uur), tanzmariechen Nikita (15.50 uur), de band Stage (16.00 uur). Dan is het al weer 16.30 uur en tijd voor een snack. Om 17.00 uur is dan het laatste optreden met een verrassings-act. Daarna is er nog volop de gelegenheid om er een gezellige avond van te maken. De toegang tot deze feestmiddag is gratis en vanaf 14.30 uur is iedereen welkom.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.