Landgraaf Koerier

Menu

Bundel ‘Veertig teksten’ van Marc Didden

Marc Didden is in het dagelijks leven werkzaam als decaan op Charlemagne College Eijkhagen in Landgraaf, maar naast zijn werk schrijft hij ook graag. In 2018 publiceerde hij de biografie van zangeres Ria Valk en daarnaast stelde hij de afgelopen jaren theaterprogramma’s samen rondom het repertoire van Robert Long en Ramses Shaffy. Afgelopen jaar toen Marc 40 werd nam hij zichzelf voor om uit zijn eigen werk, zijn 40 meest favoriete liedteksten en gedichten te verzamelen. Dit heeft nu geresulteerd in de bundel ‘Veertig teksten’.

Marc begon zo’n 20 jaar geleden op zijn kamer in Abdissenbosch met het schrijven van zijn eerste teksten. Hij studeerde aan de Pabo en maakte toentertijd ook zijn eerste cabaretacts, waarmee hij optrad tijdens het Joelfeest in het toenmalige Wijngrachttheater in Kerkrade. Een kerstmusical van zijn hand werd opgevoerd in de Borenburg in Voerendaal.

In die tijd verzamelde hij ook veel boeken, lp’s, cd’s met Nederlandstalige kleinkunst en luisterliedjes. Op deze manier maakte hij ook kennis met het repertoire van Astrid Nijgh en Wim Hogenkamp. Op muziek van Nijgh bracht hij een ode aan de stad ‘Heële’ en op muziek van Hogenkamp bezong hij in ‘Sjiethoezer’ het minderwaardigheidscomplex van de Limburgers.

De teksten van andere tekstdichters en artiesten had Marc thuis mooi gearchiveerd in de kast staan, maar zijn eigen schrijfsels lagen her en der verspreid in oude schriftjes, blaadjes en op diskettes. Voor deze bundeling heeft hij alle kasten opengetrokken en zijn 40 persoonlijke favorieten verzameld. 35 Teksten zijn Nederlandstalig, maar ook 5 Limburgstalig. Bij elke tekst heeft hij een korte toelichting geschreven, ter verduidelijking voor de lezer. Hij brengt in deze bundeling odes aan zijn geboortestreek, maar hij dicht ook over de liefde, het leven en de dood. Zijn teksten zijn soms melancholisch, maar even vaak blij of humoristisch.

Geïnteresseerd? De bundel Veertig teksten is via: mfw.didden@gmail.com te bestellen voor € 17,99 (inclusief verzendkosten en versturing binnen Nederland via PostNL).

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.