Landgraaf Koerier

Menu

GaiaZOO streeft naar intelligente opening in juni

Beste Vrienden van GaiaZOO,

Gisteren heeft premier Rutte tijdens de persconferentie een versoepeling van de corona-maatregelen aangekondigd. Het uitgangspunt was: ‘blijf veilig thuis’ en is geworden ‘vermijd drukte’. Op basis van dit nieuwe principe werken wij samen met de veiligheidsregio en de burgemeester van Kerkrade en in nauw overleg met onze collega-dierentuinen van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen aan een intelligente heropening van GaiaZOO op 1 juni 2020. Een voor ons belangrijke dag, omdat wij op deze dag exact 15 jaar geleden officieel onze dierentuin openden in het bijzijn van Prinses Margriet.

Omdat veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren voorop staat, reserveren wij de komende weken voor het vaststellen van een veiligheidsprotocol inclusief testsessies. Het uitgangspunt is daarbij dus om vanaf juni weer bezoekers te kunnen ontvangen en te laten genieten van ons mooie park en de diverse nieuwe projecten die in de afgelopen maanden zijn gerealiseerd.

Voor onze vaste bezoekers is het misschien even wennen, omdat in het park op sommige plaatsen de bezoekersstromen in vaste banen worden geleid en ook in de horeca is het onvermijdelijk het een en ander aan te passen om aan de richtlijnen te voldoen. Dat vraagt om wat begrip en aanpassingsvermogen. Getraind personeel is daarom zichtbaar aanwezig om uitleg te geven. Er wordt duidelijk gecommuniceerd met speciaal op de situatie toegespitste bebording. Daarnaast worden extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Wij hanteren bij een heropening drie kernwaarden:

- Een goede en duidelijke informatievoorziening (instructies t.b.v. veiligheid)

- Extra hygiëne-maatregelen (vaker schoonmaken en voldoende desinfectiepunten)

- Houd 1,5 meter afstand (door een gelimiteerd aantal bezoekers in het park toe te laten).

Via onze website en social media houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de heropening van GaiaZOO. De belangrijkste wijziging waar u rekening mee moet houden is dat GaiaZOO gaat werken met een beperkte bezoekerscapaciteit en je bezoek zal vooraf online moeten worden gereserveerd. Binnenkort ontvangen al onze abonnementhouders een persoonlijke brief waarin we de nieuwe spelregels duidelijk uitleggen. Het is iets anders dan je gewend was, maar alleen op deze manier kunnen wij onze poorten weer openen volgens de RIVM richtlijnen.

Het zijn bijzondere tijden en we zullen er samen het beste van moeten maken. Wij kiezen er bewust voor om geleidelijk te groeien in bezoekersaantallen, omdat we het van belang vinden dat iedere bezoeker in het park ook in alle rust kan genieten en optimaal en veilig kan ervaren hoe bijzonder onze aarde is. Dat kan betekenen dat het iets langer duurt voordat je, je toegangsticket kunt reserveren, maar het verzekert je wel van een optimaal dagje uit. Het park, onze mensen en onze dieren verheugen zich enorm om jullie weer te mogen begroeten en de komende weken zullen we uitvoerig blijven informeren over de volgende stappen!

Rob Huppertz, directeur GaiaZOO

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.