Landgraaf Koerier

Menu

Bol Discovery Museum krijgt feestelijke opfrisbeurt voor 25-jarig jubileum

 

De bolvormige constructie aan de Stationsstraat in Kerkrade, waarin het Aarde Theater van Discovery Museum gehuisvest is, wordt deze week in de steigers gezet. In het kader van het 25-jarig jubileum van het museum in Kerkrade wordt de bol gerenoveerd en geschilderd in een natuurlijke, zachtgroene kleur. Zodra de steigers geplaatst zijn, wordt de bol gereinigd, waar nodig gerenoveerd en vervolgens voorzien van meerdere lagen verf. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind mei afgerond; op tijd voor de start van de feestelijkheden rondom het jubileum, die vanaf 10 juni ’23 gaan losbarsten.

“De bol maakt sinds 2015 deel uit van ons museumcomplex. In de loop der jaren is de buitenzijde flink verweerd en zag er daardoor niet meer zo fraai uit. De bol is daarom wel toe aan een opfrisbeurt,” zegt Hans Gubbels, directeur van Discovery Museum, “We zijn dan ook blij dat de provincie Limburg dit voor het museum mogelijk maakt. In het najaar kunnen we, dankzij een bijdrage van de Gemeente Kerkrade, nog een innovatief element aan de buitenzijde van de bol toevoegen. Zeker gezien we dit jaar jubileren, is het fijn dat ons complex er straks weer pico bello bij ligt.”

Wethouder Weijers is verheugd dat de buitenzijde van het Aarde Theater nu wordt aangepakt: “Een perfect moment om de renovatie uit te voeren in het kader van het 25-jarig jubileum. De halve bol van het Aarde Theater is een heel herkenbaar én opvallend baken aan de entree van de stad. Met de nieuwe verflaag en het aanbrengen van een innovatief element ontstaat een echte eyecatcher voor Discovery Museum en onze stadsentree. Daar dragen we als stad graag aan bij.”

Sinds 2015 herbergt de bol een 3D-filmtheater en een wereldwijd uniek immersief theater, waar bezoekers van het museum een bijzondere blik op de aarde kunnen werpen. Op dit moment wordt de buitenzijde opgeknapt, maar ook ín het museum wordt achter de schermen hard gewerkt aan nieuw aanbod voor bezoekers, dat naar verwachting vanaf medio oktober te bezoeken zal zijn. Vanaf juni pakt het museum al uit met feestelijke jubileumactiviteiten voor de bezoekers én alle inwoners van Limburg. Het programma daarvoor wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.