Landgraaf Koerier

Menu

Geluk zit vaak in kleine dingen

Tuingeluk met bloeiende bloembollen

Geluk zit vaak in kleine dingen. Een stuk chocolade, een knuffel van je hond of het eerste lentezonnetje in je voorjaarstuin. Dat laatste kunnen we eigenlijk wel ‘tuingeluk’ noemen. Heerlijk als na een lange en grauwe winter de natuur weer een beetje op gang komt. Bloembollen helpen je een handje en brengen je al vroeg in het voorjaar een beetje tuingeluk.

Van vroeg tot laat

De eerste bloembollen die in het voorjaar bloeien zijn bijvoorbeeld krokussen (Crocus), winterakonieten (Eranthis) en sneeuwklokjes (Galanthus). Als de rest van je tuin zich nog in de slaapstand bevindt, zijn het deze bloembollen die je een tuingeluksmomentje geven. Daarna is het de beurt aan o.a. de narcissen (Narcissus), tulpen (Tulipa) en hyacinten (Hyacinthus). Plant voorjaarsbloeiende bloembollen in het najaar en let bij het kopen op de verschillende bloeitijden. Sommige bollen bloeien dus al in februari, terwijl andere soorten zoals sierui (Allium), laatbloeiende tulpen (Tulipa) en indianenbloem (Camassia) tot in mei bloeien. Als je bloembollen plant met verschillende bloeitijden verrassen ze je in het voorjaar iedere keer weer.

Balans 

Je kan de bloembollen natuurlijk in groepjes per soort planten maar om een mooie balans in de tuin te creëren, plant je ze gemengd met andere soorten in de tuin, in een pot of balkonbak. Door de verschillende bloeihoogtes en bloeitijden zorg je op die manier voor een mooie balans in je tuin. 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.