Landgraaf Koerier

Menu

Wandelen met Service Gilde Landgraaf.

Op donderdag 14 december a.s. organiseert Service Gilde Landgraaf weer een wandeling met het thema ‘Van Ringberg tot Rimburg’.

Op 11 mei 2023 werd een wandeling georganiseerd met het thema ‘Via Belgica, de Vicus Rimburg’. Die wandeling belichtte vooral het Romeinse verleden van Rimburg. Nu komt een ander verleden van Rimburg aan bod, waarin kasteel Rimburg en de grensrivier de Worm een centrale rol spelen.

Hoe bijzonder is het om na de wandeling over de ‘HEERLYCKheyt Schaesberg’ op 31 oktober jl. een andere ‘Heerlijkheid’ in Landgraaf, genaamd Rinckberg of Rimburg, nader te leren kennen. Heerlijk!

De wandeling start op donderdag 14 december a.s. om 09.00 uur bij de kerk van Rimburg. De wandeling is ongeveer 7 km. lang en duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Tijdige aanmelding bij het Gilde (email gildelandgraaf@gmail.com of telefonisch tijdens kantooruren 045-569 56 80) is aan te raden in verband met de beperkte deelname. Het kantoor is geopend van maandag t/m woensdag. Openingstijden: 9.30 tot 12.00 uur.

Deelname is kosteloos; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook in slechte weersomstandigheden, met uitzondering van stortregen, gaat de wandeling door.

Service Gilde Landgraaf wenst u veel wandelplezier toe.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.