Landgraaf Koerier

Menu

Florawandeling door bosquet Abdij Rolduc

Anne van der Linden geeft kruidige tekst en uitleg tijdens de florawandelingen door het bosquet van Abdij Rolduc.

Anne van der Linden geeft kruidige tekst en uitleg tijdens de florawandelingen door het bosquet van Abdij Rolduc.

Een historische rondleiding door Abdij Rolduc in Kerkrade is al langer mogelijk. Maar wie weet dat er ook heel bijzondere planten, bomen en struiken in het park van de voormalige abdij groeien? Vanaf half augustus is het daarom mogelijk om elke zaterdagmorgen een florawandeling te maken door het bosquet, zoals het park rond Abdij Rolduc traditioneel wordt genoemd.

Herboriste Anne van der Linden neemt vanaf 17 augustus tot eind oktober elke zaterdagmorgen belangstellenden mee voor een wandeling over het terrein van Abdij Rolduc. Onderweg geeft ze kruidige tekst en uitleg bij de vele planten, bomen en struiken die in het bosquet groeien. Deelnemers leren welke planten geneeskrachtige werking hebben en welke juist heel giftig zijn, ze horen over huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die van vlierbes of nagelkruid gemaakt kunnen worden. Ook vertelt Anne van der Linden over de oude tradities van monniken en koorheren om rond hun abdijen en kloosters kruidentuinen aan te leggen.

De nieuwe florawandeling wordt voor de eerste keer op zaterdag 17 augustus gehouden. Maar op woensdag 14 augustus is het al mogelijk om samen met Anne van der Linden een ‘kroedwusjwandeling’ rond Abdij Rolduc te maken. Onderweg plukken de deelnemers de traditionele kruiden en granen die nodig zijn om de klassieke kroedwusj (kruidenboeket) te maken, een traditie die nauw verbonden is met het kerkelijke feest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus.

De Kroedwusjwandeling vindt plaats op woensdag 14 augustus om 14.00 uur. De wekelijkse florawandeling vindt vanaf 17 augustus tot en met 26 oktober elke zaterdagmorgen (met uitzondering van 31 augustus) om 11.00 uur plaats. Kijk voor deelnamekosten op www.rolduc.com. Aanmelding vooraf gewenst viareceptie@rolduc.com of bel naar: 045-5466888.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.