Landgraaf Koerier

Menu

Jake Mak wint Kerres Open 2013

 

De Noord-Hollander Jake Mak (rechts) neemt de felicitaties van de Duitser Dariusz Kuligowski in ontvangst

De Noord-Hollander Jake Mak (rechts) neemt de felicitaties van de Duitser Dariusz Kuligowski in ontvangst

Terwijl de zon voor het eerst dit seizoen de temperatuur boven de dertig graden deed stijgen, streed Jake Mak (Alkmaar) op het ‘centre court’ van Tennisclub Nieuwenhagen tegen de Duitser Dariusz Kuligowski om de hoogste eer. In twee sets wist Mak te winnen van zijn opponent; 6-1, 6-2. Het was de apotheose van het Kerres Open 2013.

Deze uitslag doet vermoeden dat het voor Mak een gemakkelijke partij moet zijn geweest, maar niets is minder waar. Van de 15 games waren er genoeg die beslist moesten worden na een 40 – 40 gelijk. Voor het eerst in de geschiedenis van het Kerres Open was Mak dus de sterkste. Dat deed hem duidelijk deugd want in zijn toespraak na afloop liet hij duidelijk blijken dat hij eindelijk geslaagd was in zijn opzet; het winnen van dit toernooi, nadat hij al eerder twee keer de finale, en twee keer de halve finale had verloren. Pascal Wilkat, de winnaar van de vorige drie edities van het Kerres Open, en Yannick Zenden waren dit jaar de verliezers in hun halve finales.

Bij de dames ging de strijd tussen de als eerste geplaatste Almelose Ghislaine van Baal en de als derde geplaatste Britt Schreuder. Gishlaine van Baal, die al eerder het Kerres Open op haar naam schreef moest dit keer tevreden zijn met de tweede plaats. Britt Schreuder, die dit jaar Nederlands kampioen werd tot en met 18 jaar, werd de nieuwe kampioene van het Kerres Open. Britt was duidelijke de sterkste speelster terwijl Ghislaine jammer genoeg teveel dubbele fouten sloeg.

Bij de heren dubbel moest Jake Mak wederom aantreden. Dit keer met zijn partner Zen Zijlstra. Ook nu ging Jake Mak met de hoogste eer strijken. Jake en Zen wonnen van Stijn de Gier en Yannick Zenden. De dames dubbel finale werd gewonnen door Inge Hendrikx en Rowie Kouw. De verliezende dames waren Dyonne America en Floor Boesten.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.