Landgraaf Koerier

Menu

Mini-WMC in Eygelshoven

Een deel van Advendo Sneek aan het werk.

Een deel van Advendo Sneek aan het werk.

Het welbekende mini-WMC komt er weer aan. Op donderdag 25 juli om 20.00 uur in Eygelshoven. Korpsen, waaronder Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek en Marsch- en Drillkontignent van Spielmannszug uit Oberlichtenau, geven een voorproefje van de shows die ze in het laatste WMC wedstrijdweekend op 27 en 28 juli opvoeren.

De nu nog regerend WMC-kampioen Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek brengt tijdens het mini-WMC een marsparade en showoptreden ten uitvoer. Ook publiekslieveling van 2009 Marsch- en Drillkontignent van Spielmannszug uit Oberlichtenau is aanwezig. In totaal presenteren vier bands zich in Eygelshoven, die samen zo’n zes shows uitvoeren. Het is de laatste kans voor de korpsen om de puntjes op de i te zetten en hun show te testen bij het publiek, voordat ze met elkaar de strijd aangaan tijdens het laatste wedstrijdweekend.

Niet alleen Kerkrade, maar ook omliggende wijken staan deze zomer in het teken van WMC. Oefenlocaties worden zoveel mogelijk over de stad en omliggende regio’s verpreid. Het Laurafonds Eygelshoven is dit jaar subsidiënt van het WMC. Als dank voor de financiële ondersteuning wordt het mini-WMC georganiseerd in Eygelshoven.

Vanaf 20.00 uur zullen op de sportaccommodatie van voetbalclub LHC aan de Anselderlaan een viertal verenigingen een mars-, marsparade- en/of showoptreden ten uitvoer brengen. De entree bestaat uit de mogelijkheid tot het geven van een vrije gave.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.