Landgraaf Koerier

Menu

Kroedwusj zegenen aan Leenderkapel

Op donderdag 15 augustus viert de katholieke kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Dit feest is al eeuwenlang verbonden met de traditie om de zogeheten ‘kroedwusj’ te zegenen. Dat gebeurt dit jaar ook weer aan de Leenderkapel in Schaesberg. 

‘s Avonds is er een eucharistieviering aan de kapel om het belangrijkste Mariafeest van het jaar te vieren. Tijdens de mis worden de kruidenboeketten gezegend, die door vrijwilligers zijn gemaakt. De boeketten, de kroedwusj,  bevatten traditioneel enkele kruiden en granen die volgens de legende in het graf van Maria werden gevonden. De traditie wil dat de gezegende boeketten beschermen tegen onheil en natuurgeweld als blikseminslag.

Iedereen is van harte welkom om aan de viering aan de Leenderkapel deel te nemen en een gezegende ‘kroedwusj’ mee naar huis te nemen. Er is een flinke voorraad boeketten aanwezig, maar wie helemaal zeker wil zijn van een boeket kan er ook zelf een van thuis meebrengen om te laten zegenen.

De mis aan de kapel begint op 15 augustus om 19.00 uur. Vanaf 18.40 uur wordt gezamenlijk de rozenkrans gebeden. De viering wordt muzikaal ondersteund door het Dameskoor van de Petrus & Paulus parochie.

Overigens is er tot en met 31 augustus elke zaterdagmorgen om 8.30 uur een mis aan de kapel. Op zaterdag 7 september trekt ‘s avonds de lichtprocessie vanaf de Petrus & Pauluskerk naar de kapel.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.