Landgraaf Koerier

Menu

Olympia Landgraaf was goed op dreef in Bürstadt

 

De ploeg van GV Olympia die deelnam aan de Gymnastica in Bürstadt.

De ploeg van GV Olympia die deelnam aan de Gymnastica in Bürstadt.

Op de twintigste Gymnastica, een driejaarlijks turnfestival, in Bürstadt, zijn de atleten van GV Olympia er afgelopen week niet in geslaagd een podiumplaats te veroveren. Olympia gaf hier al meer keren acte de présence, met eerder meer succes. Voor dit festival hadden zich groepen uit dertien landen ingeschreven met 1150 gymnasten. Olympia nam deel met zijn sportacrobatiekgroep onder leiding van Joyce Vliegen en Jennifer Paulus en met de springgroep ‘the Sky Jumpers’ onder leiding van Mario Sweelssen en Wendy Houben.

De acrogroep mocht meteen op op de dag van aankomst de eerste show verzorgen. Ondanks de vermoeienissen van de reis en het warme weer slaagde de groep erin de schitterende geheel nieuwe show ‘Amore’ op prachtige wijze voor het voetlicht te brengen. De reacties van het publiek en de vele andere turnverenigingen waren dan ook zeer lovend. Ook de optredens van de acrobatiekgroep op donderdag en zaterdag verliepen volgens plan. Het leverde de groep onder andere een uitnodiging op om deel te nemen aan een turnfeest in Denemarken.

De ‘Sky Jumpers’ brachten eveneens zeer goed verzorgde optredens, waarbij een geheel andere opzet van het kruisspringen en het toevoegen van danselementen opvielen. De sprongen werden heel netjes uitgevoerd en de nieuwe opzet bleek goed in de smaak te vallen.

Tijdens de officiële opening van het turnfestival op donderdag maakten de gymnasten van Olympia er meteen een spektakelstuk van door bij elkaar op de schouders staande op te marcheren en tussendoor de kleine gymnastjes in de lucht te gooien en weer keurig op te vangen. Het talrijke publiek kon dit zeer waarderen, getuige de vele ohs en ahs en het daverende applaus dat Olympia ten deel viel.

De toekenning van de prijzen gebeurde op basis van stemmen door de verenigingen zelf. Elke vereniging mocht drie keer stemmen, waarbij de criteria populariteit, vriendelijkheid en uitstraling waren. Deze songfestivalachtige procedure had tot gevolg dat er geen podiumplek voor Olympia in zat. Dit keer verzamelde de Spaanse groep ‘Amigex Cáceres’ de meeste punten en veroverde de titel, die in 2010 nog voor Olympia was.

Ondanks de lichte teleurstelling over het missen van een podiumplek werden de bloemetjes flink buiten gezet en sloten de Olympianen vijf onvergetelijke dagen af met een daverend feest dat tot in de vroege ochtenduren duurde.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.