Landgraaf Koerier

Menu

Is St. Paulus iets voor jou? Kom naar de openbare repetitie

Leden van St Paulus aan het repeteren.

Leden van St Paulus aan het repeteren.

Fluit- en tamboerkorps St. Paulus maakt sinds een aantal jaren een gestage groei door. Bij muzikale uitvoeringen presenteert het korps zich op dit moment met een zestigtal spelende muzikanten waarbij in het bijzonder het grote aantal jeugdige muzikanten opvalt. Het waarborgen van de kwaliteit vergt een gedegen ledenwerfactie én opleiding. Vanwege het unieke karakter van de pijperfluit in combinatie met een grote verscheidenheid aan slagwerk is er bij St. Paulus een specifieke interne opleiding. Een opleiding die binnen het reguliere muziekonderwijs niet voorhanden is. In de opleiding wordt de v.i.o.- cursus (voorbereiding instrumentaal onderwijs) direct gecombineerd met het leren spelen van fluit of slagwerk.

Voor continuering van het aantal spelende muzikanten draagt een eigen enthousiast en gediplomeerd opleidingsteam zorg. Deze basis is van essentieel belang om het muzikale niveau van Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus te waarborgen. Ter handhaving van de huidige kwantiteit en kwaliteit, uniek te noemen in deze muziekrichting, is het van belang dat de basis bij Landgraafs enige actieve Fluit- en Tamboerkorps gewaarborgd blijft.

Om een nog completer beeld te geven van het korps zal op zaterdag 7 september op de bovenverdieping van De Wendelwiek, De Wendelstraat 55 op ’t Eikske, een openbare repetitie plaatsvinden, van 18.00 tot 19.00 uur. Op deze openbare repetitie worden alle instrumenten van Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus door Ferry Logister (Hoofd Opleidingen) in de schijnwerpers gezet en toegelicht. Verder krijg je uitleg over wat er tijdens een repetitie gebeurt en kan kennis gemaakt worden met de dirigent, de leden en het bestuur. Tevens zal er dan uitleg zijn over wat het lidmaatschap van St. Paulus inhoudt. Tijdens deze repetitie is ook aanmelding als leerling-muzikant(e) mogelijk.

Nuttig om te weten is dat de contributie voor leerling-muzikanten, inclusief bruikleen van instrumenten gelijk is aan de contributie: t/m 17 jaar, € 8,00 per maand en vanaf 18 jaar € 10,00 per maand bedraagt. De opleidingsdag is steeds op woensdag tussen 15.00 uur en 20.00 uur.

Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus nodigt iedereen, jong en oud, muzikaal geschoold of niet, van harte uit om een bezoek te brengen aan deze openbare repetitie van het gehele korps. Bestuur, dirigent en opleiders zullen dan alle vragen beantwoorden. Voor meer informatie kun je terecht bij Ferry Logister, telefoon: 045 – 571 88 88 of via de site van St. Paulus: www.stpaulus.nl


Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.