Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval | Landgraaf Optoch met d’r vaan aan d’r stjek

Enkele einzelgängers tijdens een vorige Optoch.

Enkele einzelgängers tijdens een vorige Optoch.

Op dinsdag 4 maart precies om 13.11 uur klinkt het fluitsignaal waarmee de 13e Landgraaf Optoch van start gaat. Vanaf de Markt van Schaesberg trekt dan een kleurrijk lint van grote en kleine groepen, wagens, duo’s en einzelgängers onder begeleiding van heel veel muziek naar de rotonde bij In de Bende. Het motto van 2014 is intussen alom bekend: ‘Hang d’r vaan mer aan d’r sjtek, want vuur zint Optoch-gek’. Stadsprinses Sandra I neemt vanaf haar ereplaats aan de Markt het défilé af.

d'r Vaan

d’r Vaan

De Landgraaf Optoch heeft ook dit jaar weer de normale lengte van rond de 120 nummers. ‘We houden steeds rekening met het publiek langs de route’, zegt optochtcoördinator Karel Hinskens. ‘De doorlooptijd van de optocht is tussen de anderhalf en twee uur. Dat is lang genoeg. Daarna willen de mensen graag zelf nog carnaval gaan vieren, of een lekkere kop koffie gaan drinken.’

Landgraaf hoeft dus niet per sé de langste optocht van Limburg te hebben, maar gaat voor kwaliteit. Dat betekent dat niet alle aanmeldingen uiteindelijk ook worden toegelaten. ‘Uiteraard mogen alle deelnemers uit Landgraaf zeker meedoen, maar de aanmeldingen ‘van buiten af’ worden zoveel mogelijk geselecteerd op hun kwaliteit’, zegt Karel Hinskens. ‘We moeten dus soms ook mensen teleurstellen’.

Een reportage met de hele optocht wordt vanaf donderdag 6 maart door Omroep Landgraaf uitgezonden op Ziggo kanaal 42.

De deelnemerslijst van de optocht kan vanaf carnavalszondag worden downloaden van de site van de Landgraaf Optoch, www.landgraafoptoch.nl. De prijsuitreiking is rond 18.00 uur in de Harmoniezaal op het SUNplein en de uitslag zal vanaf 19.30 uur op de site staan.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.