Landgraaf Koerier

Menu

Abdijcross 13, 14 en 15 januari 2017 te Kerkrade-Rolduc

De internationale Abdijcross in het weekend van 13, 14 en 15 januari 2017 heeft voor het eerst een Europese erkenning gekregen en is een zogeheten EAA-permit meeting. Al enkele jaren maakt de atletiekcross deel uit van het nationaal Lotto Crosscircuit. Voor het eerst is er op vrijdagavond 13 januari om 19.00 uur de Doubdle Ladies Night Fun Run voor alleen vrouwen over een afstand van 2, 4 of 6 km. De loop gaat definitief door omdat al ruim honderd vrouwen zijn ingeschreven. Er kan gelopen en gewandeld worden. Elke deelnemer krijgt van de organisatie een koplampje. Ook de drie vrouwen die de leukste verlichting dragen, ontvangen een attentie. Na afloop is er in het Congrescentrum Rolduc een afterparty. Meld je nog snel aan, want vol is vol.

 Zaterdag 14 januari begint om 12.00 uur met lopen voor pupillen. Om 13.00 uur starten de Eurode Trail Runs over 10,5 km en 21 km. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc.

Het wedstrijdprogramma op zondag 15 januari begint traditiegetrouw met de MOVARE Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur, gevolgd door de Rabobank scholierenloop voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 km start om 10.45 uur. Aansluitend zijn de diverse jeugdlopen van de Atletiekunie. De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter.

Voor inschrijven en alle informatie over de Abdijcross, de Eurode Trail Runs en de Doubdle Ladies Night Fun Run, ga naar de website www.abdijcross.nl. Het secretariaat is op de wedstrijddag gevestigd in de aula Minor te Rolduc, tegenover de hoofdingang van het Abdijcomplex Rolduc. Na-inschrijven is op de dag zelf tot een half uur voor de start zeer beperkt mogelijk

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.