Landgraaf Koerier

Menu

Olympia Landgraaf behaalt twee podiumplaatsen tijdens L.K. Turnen Heren

Zondag 14 januari ’18 werd in de turnhal van Balans in Kerkrade  de 1ste voorwedstrijd gehouden van het Limburgse Kampioenschap  Toestel Turnen Heren. In vele verschillende divisies zal er de komende maanden op diverse niveaus en in diverse plaatsen gestreden worden om het Limburgse kampioenschap.

Tijdens deze eerste voorwedstrijd turnden namens Olympia Rayan El Mrabet en Mick Doveren  uitkomend in de 6de divisie instap en Roy Janssen en Ruben Schmitz in de 6de divisie Pupil. In een druk deelnemersveld turnden Rayan en Mick  een prima wedstrijd. Omdat beide gymnasten op enkele onderdelen een paar steekjes lieten vallen, vielen ze net buiten de medailles. Roy Janssen en Ruben Schmitz turnden eveneens in de 6de divisie, maar dan  twee niveaus hoger. In deze klasse wordt nog strenger gejureerd. Roy wist de hoogste score neer te zetten op het onderdeel vloer, terwijl Ruben dit zelfs op twee onderdelen lukte, namelijk op voltige en brug. Ruben turnde op de zes onderdelen maar liefst 104,85 punten bij elkaar,  goed voor de bronzen medaille. Roy sprokkelde zelfs nog  0,3 punten meer bij elkaar, waardoor hij met 105,15 punten de zilveren medaille voor Olympia veroverde. Ruben en Roy moesten Sem van Straaten van SV Marathon Heerlen met een 0,5 punt voor laten gaan, die met deze score de gouden medaille mocht ophalen. Op 15 April wordt de finale gehouden in Vaals, waar de jongens opnieuw met elkaar in het strijdperk treden. In de tussenliggende maanden gaan de Olympianen flink aan de slag om de mooie posities te stabiliseren en wie weet zelfs nog een gooi te doen naar het goud.

Op 25 februari  mogen  de Olympianen Jarnik v.d. Heijden, Daimanthy Rijsmus en Mika Doveren  in Budel hun eerste wedstrijd turnen in de 4de divisie.

Foto: Rayan El Mrabet, Mick Doveren, Roy Janssen,  Ruben Schmitz samen op de foto met assistent-trainer  Tim Hennemann

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.