Landgraaf Koerier

Menu

Record aantal deelnemers aan ‘Doemiddag’  

De jaarlijkse ‘Doemiddag’ van CITAVERDE College Heerlen heeft een record aantal leerlingen van basisscholen getrokken. Tijdens de ‘Doemiddag’ maken basisschool leerlingen kennis met het VMBO.

Basisschoolleerlingen van groep 8 kwamen woensdag 31 januari 2018 kennis maken met het VMBO van het CITAVERDE College in Heerlen. In totaal kwamen 170 leerlingen van basisscholen. De leerlingen kwamen een kijkje nemen bij praktijkvakken maar ook bij theoretische vakken. En het bleef niet alleen bij kijken. Zij werden in groepjes van 8 tot 15 leerlingen verdeeld en konden kiezen uit praktijkvakken als bloem, groen, koken, dier of plant en theoretische vakken als ICT en Natuur- en Scheidkunde.

De ‘Doemiddag’ werd ervaren als een enthousiaste, gezellige en educatieve dag zo bleek bij navraag bij diverse basisschoolleerlingen. De belangstelling was dan ook groot. Er werd van alles gedaan zoals popcorn maken, een bloemwerk samenstellen, er zijn planten gezaaid en gepot en voor de wiskundeknobbels was er hersengymnastiek in de vorm van opdrachten. Alle basisschoolleerlingen gingen naar huis met het inmiddels bekende ‘groeipakketje’. Deze zak van CITAVERDE College bevat presentjes van alle afdelingen. En een ruime meerderheid ziet CITAVERDE College Heerlen terug, tenminste zo gaven de basisschoolleerlingen zelf aan. De dag mag dus terecht als succesvol worden beschreven want basisschoolleerlingen kiezen voor hun eigen groei bij het CITAVERDE College.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.