Landgraaf Koerier

Menu

Wat doet de Adviesraad Wmo & Jeugd ?

 Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet heeft de gemeente een groot aantal nieuwe taken gekregen in het Sociaal Domein. Om de burgers van Landgraaf actief bij het beleid op deze gebieden te betrekken, heeft de gemeenteraad in 2016 twee adviesraden in het leven geroepen; de Adviesraad Wmo & Jeugd en de Adviesraad Werk & Inkomen. De raden adviseren, zowel gevraagd als ongevraagd, het gemeentebestuur ten aanzien van het beleid en de uitvoering daarvan. Daarmee willen zij, namens de burgers van Landgraaf, positief bijdragen aan de ontwikkelingen in het Sociaal Domein van de gemeente.

Adviesraad Wmo & Jeugd
De Adviesraad Wmo & Jeugd adviseert over het jeugd(hulp)beleid, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijke voorzieningen, informele steun & vrijwilligerswerk, wonen & leefomgeving en mobiliteit & toegankelijkheid. De leden van de raad hebben ervaring met verschillende onderdelen van het Sociaal Domein en zijn door een onafhankelijke selectiecommissie voorgedragen. De Adviesraad vergadert regelmatig, bezoekt informatieavonden en wordt bij haar werk ambtelijk ondersteund door de gemeente. Zij nemen ook deel aan verschillende werkgroepen van de gezamenlijke adviesraden Sociaal Domein van Parkstad. Goede communicatie met de burgers is belangrijk voor de Adviesraad en ze hechten groot belang aan goede onafhankelijke cliëntenondersteuning voor burgers die een beroep op de Wmo doen of hulp zoeken voor jongeren.

foto: De leden van de Adviesraad Wmo & Jeugd, v.l.n.r: Jacqueline Bruinsma, Bert Scholtes, Marjon Hulst (secretaris), Dries Ausems (voorzitter), Jo Ritzen, Peter Zeptner, Dino Pellizon.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.