Landgraaf Koerier

Menu

IBA Parkstad lanceert ‘Bewoners maken Parkstad’

Samen maken we Regio Parkstad echt beter

Onlangs lanceerde IBA Parkstad in de Hub in Kerkrade, ‘Bewoners maken Parkstad’ een bewonersfonds waar bewoners met goede ideeën snel geholpen kunnen worden om hun buurt beter te maken.

IBA Parkstad werkt aan vernieuwende ideeën, maar daagt bewoners meer uit om hieraan mee te denken. Kelly Regterschot, directeur IBA Parkstad; “We maken onze regio echt beter wanneer we dit samen doen, bewoners broeden dikwijls op kleine en geweldige ideeën. Daarom dit fonds. Met ‘Bewoners maken Parkstad’ biedt IBA Parkstad bewoners de kans actief mee te doen, iets wat in het verleden niet altijd makkelijk was. Één belangrijke voorwaarde; er moet een link liggen met een van de vijftig bestaande IBA projecten.”

Bewoners maken Parkstad, doe jij mee?

Het bewonersfonds draagt de naam ‘Bewoners maken Parkstad’ en wordt bemand door een team van enthousiaste Parkstedelingen. Dit team bekijkt de inzendingen en helpt deze binnen zes weken te realiseren. Het panel stelt twee plekken beschikbaar voor bewoners, die ook in het panel willen mee helpen, om goede ideeën te verzamelen en te begeleiden. “Niet enkel beoordelen, maar ook serieus helpen om het idee tot stand te laten komen, dat vind ik belangrijk”, aldus Ivo Rosbeek, een van de panelleden.

Om iedereen zo goed mogelijk te betrekken biedt de website van IBA Parkstad een eenvoudige manier om een idee met het panel te delen. Ook mensen die op de hoogte zijn van een idee van een ander, kunnen ons tippen via de site. “We willen alles in het werk stellen om samen met creatieve bewoners, Parkstad mooier te maken”, zegt Bart Temme, coördinator van het bewonersfonds.

De campagne is gestart om het fonds te lanceren. Ambtenaren, verenigingen en buurtplatforms in Parkstad zullen een bericht ontvangen. Het fonds heeft een minimale looptijd tot eind 2019.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.