Landgraaf Koerier

Menu

Lezing over de omliggende buurten Lichtenberg en Dormig

door Heemkunde Vereniging Landgraaf.

Vanuit wijkpunt De Dormig worden samen met buurtbewoners ‘vraaggericht’ in plaats          van ‘aanbodgericht’ activiteiten georganiseerd. Eigen ideeën, inbreng en inzet van buurtbewoners zijn hierbij van groot belang om deze nieuwe activiteiten te kunnen organiseren, vorm te geven en te laten slagen.

Eén van deze ideeën is het organiseren van een lezing over de omliggende buurten Lichtenberg en Dormig. Veel (nieuwe) buurtbewoners en met name uit het complex  De Nieuwe Dormig zijn oorspronkelijk niet afkomstig uit de genoemde buurten.                     

Het is voor velen dan ook interessant om meer te weten te komen over hun woonomgeving. Over de geschiedenis, over markante gebouwen, over bekende en minder buurtbewoners, en over belangrijke gebeurtenissen en voorzieningen in de buurt. Een goede kennis van de woonomgeving draagt bij aan een gevoel van ‘prettig wonen’ en woongenot.

Kort om: ‘Ken uw buurt’ en bezoek de lezing, verzorgd door Heemkunde Vereniging Landgraaf. Onder het genot van een kopje koffie en aan de hand van foto’s en verhalen laat de heer Harrie Mulders u kennis maken met de

omliggende buurten van wijkpunt                         De Dormig.

Datum:                      donderdagavond 12 april;

Start van de avond:            18.30 uur;

Aanvang lezing:      19.00 uur;

Deelname:               gratis;

Locatie:                     ’t Plein van De Dormig (Op de Heugden 100).

 

Vooraf inschrijven is niet nodig. U bent allen van harte welkom.

De buurtbewoners die het initiatief tot deze activiteiten hebben genomen, Meander  en Welsun hopen zo veel mogelijk buurtbewoners te mogen begroeten.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Miriam Vanhommerig (Tel. nr. De Dormig / Meander:  045-5339339/045-5339384) of Jack Zautsen (Tel. nr. Welsun: 045- 5323636).

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.