Landgraaf Koerier

Menu

De Geheugen Tafel: maandelijks spreekuur over dementie in bibliotheek

Per 25 oktober 2018 is Bibliotheek Landgraaf gestart met de Geheugen Tafel. Dit initiatief is genomen door Alzheimer Parkstad Limburg en Bibliotheek Landgraaf. Maandelijks kunnen mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en professionals elkaar ontmoeten aan de Geheugen Tafel in de bibliotheek. Een vrijwilliger van Alzheimer Parkstad Limburg is aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Ook is er een EHBD- (Eerste Hulp Bij Dementie) koffer aanwezig met allerlei informatiemateriaal. De ontmoeting en het gesprek met elkaar staan centraal. De bibliotheek zorgt voor een plezierige ontmoetingsplek

Waar en wanneer?
Bibliotheek Landgraaf – Burgerhoes
25 oktober, 29 november en 20 december
15.00-16.00 uur

Een kast vol boeken over dementie
Naast het maandelijkse spreekuur heeft de Bibliotheek Landgraaf – Onderbanken ook een vaste collectie rondom het thema dementie en geheugen: het Geheugenkabinet. Dit is een boekenkast gevuld met informatieve boeken, romans, prentenboeken, cd’s en spelletjes. Kom langs tijdens openingstijden van de bibliotheek en neem een kijkje bij het Geheugenkabinet.

Limburg en dementie
Dementie is een aandoening die niet te genezen is. Het aantal gevallen neemt de komende jaren schrikbarend toe. In Limburg nog veel harder dan in de rest van het land. 30% van de gevallen van dementie is te voorkomen door een bepaalde leefstijl aan te nemen. Informatie hierover is verkrijgbaar in het Geheugenkabinet of kom langs bij de Geheugentafel in Bibliotheek Landgraaf – Onderbanken.

Meer informatie vindt u op onze website www.bibliotheeklandgraaf.nl

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.