Landgraaf Koerier

Menu

Eerste prijs voor slagwerkgroep van harmonie St. Michaël

In Wijnandsrade vond afgelopen weekend het laatste districtsfestival Heerlen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen plaats.

Voor de slagwerkgroep van harmonie St. Michaël de eerste uitvoering op een festival, dat beoordeeld werd door een deskundige jury. Tijdens het publieksconcert werden onder het toeziend oog van een groot aantal leden van de harmonie, Bongo Solereo en Funny Sticks gespeeld. Ondanks de spanning lieten de jeugdige leden onder leiding van instructrice Annie Aufdenkamp zich van hun beste kant zien.

’s Middags werd onder een stralende zon ook nog deelgenomen aan het defilé, waarbij al marcherend een aantal marsen gespeeld werden. Tambour-maître Ad Knops leidde de groep door de straten van Wijnandsrade, langs de kant aangemoedigd door een groot aantal toeschouwers. En met succes, want de jury kende de slagwerkgroep uiteindelijk voor beide optredens de eerste prijs toe in de 4de divisie! Een fantastische prestatie van deze enthousiaste muzikanten.

De slagwerkgroep is een duidelijk voorbeeld dat muziek maken voor jong en oud is, met een leeftijd variërend van 9 jaar tot 69 jaar. Kom vrijblijvend eens langs bij een repetitie van de harmonie of naar ons concert op 27 oktober in Lauradorp.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.