Landgraaf Koerier

Menu

Kinderen bepalen onderwijsagenda Kerkrade

Kinderen die meevergaderen met de gemeente. Het gebeurde eerder al in Landgraaf en Brunssum en nu was het de beurt aan basisschoolleerlingen in Kerkrade. Op woensdag 15 mei lieten zij hun stem gelden tijdens een speciale Kinderraadvergadering in ’t Westhoes, een gezamenlijk initiatief van gemeente Kerkrade, MOVARE, Impuls en Kinder Opvang Parkstad.

Leerlingen uit de bovenbouw (groepen 6, 7 en 8) van verschillende Kerkraadse basisscholen, allemaal onderdeel van onderwijsstichting MOVARE, leverden een bijdrage aan de Lokaal Educatieve Agenda (LEA). In de LEA worden elke vier jaar de onderwijsthema’s vastgelegd.

Presentaties

Hoe denken de Kerkraadse kinderen over de thema’s veiligheid, gezondheid, duurzaamheid, gelijke kansen, talentontwikkeling en spelen en wat hebben ze nodig voor een mooie en gelukkige toekomst? Dat legden zij op 15 mei allemaal haarfijn uit tijdens de presentaties die zij namens hun eigen school in ’t Westhoes gaven. De inhoud van de presentaties wordt gebruikt voor het maken van de nieuwe LEA.

Een gezicht voor LEA

De Kinderraadvergadering was slechts het startschot voor vier jaar LEA. Om de onderwijsthema’s op een speelse wijze onder de aandacht te houden, werden deze tijdens de presentaties van de leerlingen op schilderijen in beeld gebracht door kunstenares Mirjam Vleugels. Niet alleen de thema’s werden gevisualiseerd, ook LEA zelf kreeg een gezicht. De persoon Lea wordt uitgebeeld als een meisje van een jaar of tien en zal de basisschoolleerlingen de komende jaren vergezellen bij alles dat te maken heeft met de onderwijsagenda.

Onderschrift foto: De kinderen presenteren vol trots hun diploma’s na afloop van de Kinderraadvergadering in ’t Westhoes.

 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.