Landgraaf Koerier

Menu

Lezing Geneeskracht uit de natuur door Solange Brouwers.

Op dinsdag 28 juni verzorgt Solange Brouwers bij IVN Kerkrade een lezing over kruiden. Er groeit een enorme diversiteit aan helende planten in onze omgeving waar een eeuw geleden nog veel gebruik van werd gemaakt. Dit is vaak al te zien aan de namen. Denk aan Longkruid, dat gebruikt werd bij long-aandoeningen, Hartgespan of Leverkruid. In de Middeleeuwen waren er nog geen apotheken waarin je gewoon je pilletje kon halen, maar werd medicijn bereid uit planten die in de kruidentuinen bij kloosters groeiden. Daarvan werden thee, zalf of compressen gemaakt. Deze kennis zijn we een beetje vergeten en dat is jammer want er valt zo veel te ontdekken. Solange neem ons mee terug in de tijd. Want het gebruik van kruiden in de keuken en in de geneeskunde neemt weer toe. Welke planten hebben een geneeskrachtige werking? Hoe herken je ze en op welke manieren kun je ze toepassen ?

Aanvang: 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint Pieterstraat 3, 6463 CS Kerkrade. Toegang is gratis, een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.